Afbeelding
zaterdag 21 december 2019, 12:00

Off Day bij Sc Welberg 1: zwaar verlies tegen DEVO 1

WELBERG - De laatste wedstrijd voor de winterstop thuis, tegen DEVO, was op papier zeker een pot waar mogelijk alle zeilen bij gezet zouden moeten worden, om een goed resultaat te halen tegen de nummer twee op de ranglijst. Na het afscheid van Tom Bogers die na jaren in het eerste gespeeld te hebben stopt met voetballen en er voor kiest om een andere sport te gaan doen, gaat om 14.00 uur de bal rollen. Al snel blijkt dat een gretiger DEVO haar stempel op de wedstrijd wil drukken. Na twee minuten ligt de 0 – 1 achter de invaldoelman Mees Meeusen. Welberg is niet goed bij de les en in de 7e minuut valt, met een lob over de uitkomende Mees Meeusen de 0 – 2. Na 10 minuten kan Welberg na een splijtende combinatie van Mitch Krens op Erik van Minderhout, net niet afdrukken, diens schot gaat naast. Twee minuten later maakt DEVO de 0 – 3 en als de 0 – 4 er ook nog eens over heen komt, is de koude en natte wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Toch pakt Welberg het weer op, kan zich enkele kansjes creëren, maar niet de wedstrijd naar zich toe trekken, DEVO blijft de bovenliggende partij. Bij weer een aanval van DEVO wordt na een half uur de 0 – 5 gescoord. Net voor rust is er een vrije trap voor Welberg, die Dennis Luijks van afstand op het doel schiet, de bal kan door de DEVO keeper uit de bovenhoek getikt worden. Jammer, deze inzet had meer verdiend.

Eer gered

Welberg komt voor de tweede helft gemotiveerder uit de kleedkamer. Wederom komen er kansjes, maar die worden door de DEVO verdediging eenvoudig opgeruimd. Als Eric van Minderhout eerst nog een inzet van DEVO van de doellijn haalt, valt toch na 15 minuten de 0 – 6. Of dat DEVO gas terug nam of dat Welberg gas gaf, maar er kwamen ineens kansen voor Welberg. Nadat eerst Mats Meeusen en Mitch Krens hun kans gestopt zagen worden, kon Troy Mol op aangeven van Jeroen Boogaart de eer redden en de 1 – 6 op het scorebord laten zetten.
In de laatste minuut is Mitch Krens op aangeven van Martijn Hagens, de DEVO verdediging te snel af, hij schiet zijn inzet over het doel, in plaats van erin. Einde van een slechte wedstrijd van Welberg. Hopen dat de winterstop voldoende tijd geeft om de geblesseerden voldoende te laten herstellen zodat zij in de tweede helft van de competitie weer hun steentje bij kunnen dragen in het team.

Programma Sc Welberg rond de feestdagen

Sportpark ’t Zandbaantje is gesloten vanaf 21 dec 2019 tot 6 jan 2020 voor training en/of wedstrijden.
Vrijdag 27 december: Nieuwjaars zaalvoetbal toernooi. In sporthal het Cromwiel, voor de jeugd van Sc Welberg van 07 tot en met- 018 jr. De onderlinge wedstrijden worden tussen 9:00 – 18:00 uur gespeeld.
Zondag 5 januari, start de activiteitencommissie het nieuwe jaar bij Sc Welberg met The Big Music Quiz. Vanaf 13.00 uur gaan de teams (welke zich al aangemeld hebben) de onderlinge strijd aan in de kantine, op ’t Zandbaantje.
Aansluitend, zal de Nieuwjaarsreceptie in de kantine plaats vinden. Vanaf 16.00 uur zijn alle leden, vrijwilligers, donateurs, sponsors en sympathisanten, (die niet meedoen met de quiz) uitgenodigd om met een hapje en drankje te proosten op het nieuwe jaar.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie nemen we ook officieel afscheid van Ivo en Jeanine Nagelkerken, die eind seizoen gestopt zijn als kantinebeheerders bij Sc Welberg. Tevens is dit de gelegenheid om persoonlijk afscheid van ze te komen nemen.

Door: Ad Bogers