Oant moarn! Piet Paulusma op Pius X

WELBERG – Bekende Nederlander Piet Paulusma was begin van de avond te gast op de Welbergse basisschool Pius X, waar hij in het gezelschap van de leerlingen het weer voor morgen presenteerde, dat natuurlijk afgesloten werd met zijn fameuze groet ‘oant moarn!’

De leerlingen Melissa van der Wulp, Bianca van Merode en Femke Rens uit groep 7/8 van de Pius X houden woensdag met z’n drieën een spreekbeurt over het weer(bericht) en dat leek moeder Anuschka van der Wulp wel een mooie aanleiding om Piet Paulusma naar Welberg te lokken.

Het twee weken geleden pas verstuurde mailtje bleek niet aan dovenmansoren gericht, al zaaide de eerste reactie wel twijfel, want daarin stond dat de weerman op 1 april zou komen. Het bleek gelukkig allemaal geen grap te zijn en Paulusma kwam zelfs twee dagen eerder.

De kinderen en tal van ouders genoten met volle teugen van het niet alledaagse bezoek en de presentator nam ruimschoots de tijd om met iedereen op de foto te gaan, waarna hij Melissa, Biance en Femke nadrukkelijk betrok bij de opnames, waarvan het resultaat vanavond om 23.25 op SBS6 is te bewonderen. Weet u gelijk wat voor weer het morgen wordt!