NVS Dames kampioen en kijken al weer naar volgend jaar

NIEUW-VOSSEMEER – Bij zomerse temperaturen speelden de dames van NVS 1 afgelopen zondag hun kampioenswedstrijd. Het team stond met nog 3 wedstrijden te spelen, met 6 verliespunten minder aan de leiding en het doelsaldo was door een aantal forse overwinningen inmiddels + 105. Dit was inmiddels zo groot dat ze bij winst niet meer te achterhalen zouden zijn.

Onder grote publiek belangstelling diende nog wel even afgerekend te worden met HVV uit Hulst, een team dat een aantal goede speelsters in huis had.
In de beginfase bleek al dat de NVS meiden tot in de toppen gemotiveerd waren en de nodige aanvallen gingen richting het doel van HVV die af en toe met gevaarlijke uitbraken goed van zich afbeten. Na een kwartier brak een van de youngsters in het team – Natasja Hagensteijn – echter de ban en maakte op fraaie wijze de 1-0. Voor de rust tikten nogmaals Natasja Hagensteijn en Gitte Hommel de 2-0 en 3-0 in en de wedstrijd leek gespeeld. HVV kwam echter nog goed terug tot 3-1. In de 2e helft werd HVV wat sterker. Het was echter wederom Gitte Hommel die er 4-1 en 5-1 van maakte. Tussendoor voorkwam keepster Michelle van Hoek met een paar fraaie reddingen dat HVV dichterbij kwam.

Huldiging

Uiteindelijk maakten de dames uit Hulst nog een 2e eretreffer echter ook deze maal was tegen de NVS meiden geen kruit gewassen. Dit ondanks de afwezigheid van een 3-tal dames die hun eindexamen aan het vieren waren in Italië.

De kampioenen werden vervolgens nog uitgebreid gehuldigd waarna de platte kar en DJ Christ de dag compleet maakten.

Twee teams?

Een fraaie prestatie van deze NVS-dames die al weer naar het volgende seizoen kijken. Met nog enkele dames erbij kan NVS wederom met 2 teams de competitie ingaan (dit keer in de 4e en 5e klasse) waarbij de teams overigens gezamenlijk trainen op de vaste woensdagavond. Sportieve meiden die houden van gezelligheid maar ook plezier willen beleven aan de voetbalsport zijn van harte welkom.

Door: Jan Knuit