Nuuwe Genootschap nam afscheid van Dikteej

STRIENESTAD – ’t Zit erop voor het ‘Nuuwe Genootschap’ dat de afgelopen elf jaar het Groot Steenbergs Dikteej organiseerde. Afgelopen zondag namen driekwart van de leden afscheid tijdens de 22ste editie van de Strienestadse spellingswedstrijd. Gelukkig was er goed nieuws ter besluit want bij het zetten van de laatste punt had zich reeds het Allernuuwste Genootschap gevormd, vooralsnog bestaande uit de laatste der Dikteej-mohikanen René Baarendse en nieuwkomer Lilian Bogaert.

Het was een gedenkwaardig afscheid van het Genootschap dat aan een goed gevuld café haar laatste pennenvrucht, getiteld ‘Waor bleft de tijd?’, dicteerde. Het werd afgesloten met een welgemeend ‘Oudoe en bedàànkt!’. Tijdens het nakijken door de jury werden de aanwezigen vermaakt met de muziek van de Raldalse dweilband D’n Dweilberg die de afgelopen jaren steeds van de partij is.

Verrassing

Bij terugkeer van de jury bleek dat de eerste drie plaatsen van het erepodium allemaal bezet werden door Meerminnen met op de derde plaats Mariëtte Onland, als tweede Nicole Bruynseels en, tot haar grote verrassing, Dasja Abresch op de eerste plaats.

Naast prijzen voor het dikteej waren er ook winnaars bij de Kwis. Hiervoor was de nodige kennis van de Strienestad en het karnaval uit vervlogen jaren vereist. Zoals bijvoorbeeld de ligging van de straten Kakelo, Maarlo en Strukem om nog maar niet te spreken van de naam van het wooncomplex op de hoek van de Burgemeester van Loonstraat en de Sint Ontcommerstraat dat De Vrijheid blijkt te heten.

Bij het eindklassement van de Kwis gingen de Bietboeren aan de leiding. Joost van der Zanden won hierbij brons en Thijs Boonman het zilver. Wietse Visser bleek de meeste kennis van zaken te hebben en won de eerste prijs. Een poedelprijs was er voor Gerda Verkouter die voor de 22ste keer mee deed.

Uiteraard waren bij monde van Prins Strienius V mooie worden het bronzen insigne van SKS voor de afscheidnemende Genootschappers Ineke van Middendorp, Bernd Vroond en Adrie Snepvangers: “Met veel dank voor elf jaar organisatie en het ge-akkenoaj wat daarbij hoort”.