Nu ook schoolorkest op de Petrus en Paulusschool

DINTELOORD – Nicole van Tilburg meldt vanuit Volharding Dinteloord dat nu ook op de Petrus en Paulusschool een schoolorkest is gestart. Eerder initieerde Volharding een schoolorkest op de Groen van Prinsterschool. Dat is sinds 2019 actief.

Om de leerlingen van de Petrus en Paulus te enthousiasmeren hield Volharing Dinteloord afgelopen dinsdag vier introducties voor de groepen 5 tot en met 8. Per klas werden de kinderen gevraagd of ze iets wisten van de verschillende instrumenten die in een orkest van Volharding worden bespeeld. Die kennis bleek al aardig aanwezig. Vervolgens genoten de leerlingen van Theo (bas), Carla (trompet) en Nicole (dwarsfluit) tijdens een muziekstukje waarbij de kinderen konden raadden welk nummer werd gespeeld. Ze kregen ook hoe het samenspel de muziek completer maakte en hoe melodie, tegenmelodie en bas bij elkaar horen. Uiteindelijk mochten de kinderen zelf eens proberen om op te instrumenten te spelen.

Foto: leerlingen van de Petrus en Paulusschool kregen uitleg over het plezier dat aan het musiceren kan worden beleefd. Volharding Dinteloord startte deze week een schoolorkest op de Petrus en Paulusschool.

Foto: Volharding Dinteloord