Nu ook AED beschikbaar aan oostkant Dinteloord

DINTELOORD – Ook aan de oostkant van Dinteloord is sinds kort, op een openbare plaats, een AED beschikbaar, om precies te zijn bij de ingang van appartementencomplex de Papiermolen in het dorp. De EHBO-vereniging Dinteloord heeft deze automatische externe defibrillator beschikbaar gesteld, de gemeente Steenbergen nam de kast voor haar rekening en Woningstichting Dinteloord zorgde voor de locatie en de montage van het apparaat, dat bij reanimaties kan worden ingezet.

In het geval van een hartstilstand, is het altijd zaak om eerst het noodgevallennummer 112 te bellen. De centralist van de alarmcentrale stuurt dan niet alleen een ambulance, maar ook direct (via HartslagNu.nl) burgerhulpverleners naar het betreffende adres en burgerhulpverleners die de AED ophalen.

Burgerhulpverleners wonen doorgaans dichtbij de plaats des onheils en kunnen zodoende snel ter plaatse zijn om hulp te verlenen. Door binnen zes minuten te reanimeren en een AED te gebruiken, kunnen veel extra levens worden gered.

Naast het nieuwe exemplaar bij de Papiermolen zijn in Dinteloord AED’s te vinden bij het clubgebouw van WSV De Dintel aan de Sasdijk 10a, Het Dorpshuis aan de Westvoorstraat 3, sportpark Molenkreek aan de Steenbergseweg 97a, zwembad Aquadintel aan de Dorus Rijkersstraat 2, huisarts Birkhoff aan de Westvoorstraat 56-58, sportcafé-restaurant De Buitelstee aan de Van Oldenbarneveltstraat 2 en het Dinteloordse tennispark aan de Dorus Rijkersstraat 4.

Wie een reanimatiecursus wil volgen, kan hiervoor terecht bij de EHBO-vereniging in Dinteloord, waar eind mei weer een nieuwe opleiding van start gaat. Met het diploma op zak, kan men zich vervolgens aanmelden als burgerhulpverlener. De EHBO-vereniging is reanimatiepartner van de Hartstichting.

Voor meer informatie: www.ehbodinteloord.nl en/of www.hartslagnu.nl

Foto: Anton Arnold van EHBO-Dinteloord (links) en Peter Vergouwen van Woningstichting Dinteloord bij de AED van appartementencomplex de Papiermolen.