Nothing beats a lion: Colonne ter ere van Mike van Opdorp (21)

STEENBERGEN – Afgelopen donderdag kwam er door een verkeersongeval een einde aan het leven van de 21-jarige Steenbergenaar Mike van Opdorp. Wie hem kende, omschrijft hem als een grappenmaker, een positief en passievol mens met een eeuwige glimlach en boven alles een jongen met een hart van goud. Zijn overlijden betekent voor velen een onbeschrijfelijk verlies, op de eerste plaats uiteraard voor zijn ouders en broer. Zijn vrienden en collega’s bij Kees van Leeuwen transport besloten om samen een grote wens van Mike uit te laten komen. Zij organiseren een immens grote vrachtwagen-colonne als eerbetoon aan hun maat. Zestig chauffeurs begeleiden Mike morgen tijdens zijn laatste rit. Chauffeurs die over een eigen trekker beschikken en deel willen nemen aan de ere-rit voor Mike kunnen zich alsnog aanmelden via nothingbeatsalion@outlook.com.

De trekker van Mike heeft sinds het ongeluk een ereplek gekregen op het terrein van Kees van Leeuwen. Hij is omringd door paaltjes met daartussen een dik, rood fluwelen koord. Het was de afgelopen week een veel bezochte plek; een altaar ter herinnering aan de jongeman die samen met zijn vader de passie voor het truckersvak deelde. Hier wordt in stilte herdacht, maar ook gevloekt, gehuild, gepraat. De wrangheid van de tekst ‘Nothing beats a lion’ op de spatlap ontgaat niemand. Als chauffeur is Mike een echt kind van Van Leeuwen. Hij deed er de opleiding en reed er zijn eerste kilometers als professioneel chauffeur. Afgelopen december toonde hij er zijn gouden hart door speciale auto-geurhangers te verkopen ten bate van de Roparun.

Vrienden en broer

Morgenochtend rijdt een kleine colonne van vijf vrachtwagens naar het uitvaartcentrum om Mike op te halen. Van daaruit vertrekt hij op zijn eigen trekker, bestuurd door zijn beste vriend Toine Aarts en met zijn broer Björn als bijrijder, naar het terrein van Van Leeuwen. De zestig trekkers die deelnemen aan de grote colonne staan hier opgesteld in een haag ter ere van Mike.

Na de uitvaartplechtigheid voor genodigden vertrekt de colonne om 12.45 uur richting het crematorium in Bergen op Zoom. Een indrukwekkend beeld dat Mike volgens de organisatoren “geweldig mooi” zou vinden. De tocht is georganiseerd met medewerking van politie, Rijkswaterstaat en de gemeente Steenbergen en wordt begeleid door acht professionele verkeersbegeleiders.

De colonne rijdt vanaf bedrijventerrein Reinierpolder 1 naar de snelweg richting Bergen op Zoom. Bij afslag Heerle afrit 26 neemt Mike de afslag. De colonne rijdt door naar afrit 25, keert bovenaan en rijdt richting Zoomvliet. Dat is het moment waarop de laatste groet gebracht kan worden aan Mike die op het viaduct naar Heerle staat. Bij het crematorium wordt in besloten kring afscheid genomen van Mike.

Tekst: Dasja Abresch

Beelden bij dit artikel