Nootendoelsche Boys zegevieren op Vosmeers 5×5

NIEUW-VOSSEMEER – “Het was weer top”, zo vat voorzitter Ronnie de Wit van Stichting Culturele producties Nieuw-Vossemeer het verloop van het 5×5 toernooi samen. Dit minivoetbaltoernooi wordt inmiddels traditioneel gehouden voorafgaand aan de Merijntje Gijzen Braderie die vandaag het decor vormt voor het kerkdorp.

Gistermiddag werd op het terrein aan de Veerweg fanatiek gevoetbald in zeer zomerse temperaturen. De deelnemers aan het toernooi leken de term 5×5 dit jaar anders te hebben opgevat, want helaas konden slechts vijf deelnemende ploegen worden genoteerd. “Dat is jammer en dit komt door de nacompetitie bij het amateurvoetbal in onze regio, dat dit jaar is uitgelopen. Hierdoor konden diverse deelnemers van vorige jaren zich niet aanmelden. Maar het mag onze pret niet drukken. We laten de teams twee wedstrijden tegen elkaar spelen en zo hebben we tussen half elf en half vijf een leuke en sportieve dag”, vertelt voorzitter De Wit. 

‘Nie te houwe’
Op het moment van het gesprekje was hij nog benieuwd of de winnaars van de vorige keer ook dit jaar – FC Rotterdam uit de gelijknamige plaats – ook dit toernooi de winst op zouden eisen. Dat blijkt ze uiteindelijk niet gelukt, de Rotterdammers moesten genoegen nemen met een derde plaats. De eer ging naar Nootendoelsche Boys Veteranen, die met 25 doelpunten voor en 10 tegen het toernooi wonnen. Zij werden gevolgd door de Sjappies. Loot Lake City eindigde als nummer 4, terwijl ‘Nie te Houwe’, zich dit jaar blijkbaar inhield. Met 6 doelpunten voor en 29 doelpunten tegen merkte deze ploeg dat de tegendoelpunten deze maal inderdaad niet te houden waren.
 
Verwachting voor braderie hoog gespannen
“Het was als gewoonlijk weer een heel gezellige en sportieve dag. En morgen belooft opnieuw een topdag te worden. We hebben voor de braderie weer meer inschrijvingen dan andere jaren. Waarschijnlijk een positief effect van de 450-jaar viering van vorig jaar. Toen we al een record aantal deelnemers hadden”, zo verwachtte voorzitter Ronnie de Wit gistermiddag.