Noodweer zet streep door wedstrijd GSC/ODC – Sc Welberg

STEENBERGEN – Zondag 27 mei 2018, speelde Sc Welberg de laatste kompetitie wedstrijd tegen GSC/ODS in Dordrecht. De return van de thuiswedstrijd die door toedoen GSC/ODS-spelers een vervelend einde had. De vraag was wat de wedstrijd zou brengen. Mede ook omdat beide teams aanspraak kunnen maken op de derde periode. Met een gelijkspel zou  Welberg de titel binnen kunnen halen. Het mocht uiteindelijk niet zo zijn.
 
In het eerste kwartier was GDC/ODS de betere partij, maar komt niet tot scoren. Dan breekt het onweer los en maakt de gestaag vallende regen het veld met de onder water staande doelgebieden, onbespeelbaar. De scheidsrechter, na nauwkeurig het veld gekeurd te hebben, besluit om de wedstrijd definitief te staken.  

Eindstand 4 -1

Woensdagavond 30 mei, is het restant van 77 min van de zondag door noodweer gestaakte wedstrijd tussen beide teams in Dordrecht uitgespeeld. Welberg is er niet in geslaagd om minimaal een gelijkspel af te dwingen, waardoor de nakompetitie binnen bereik was.  GSC/ODS dat zondag ook al het betere van het spel had, was woensdagavond opnieuw de betere ploeg en gaf Welberg geen kans om enige illusie te hebben op een goed resultaat.  

Door: Ad Bogers