Noodkreet van moeder: pas op voor man ‘van modellenbureau’

STEENBERGEN – De redactie ontving een noodkreet van een zeer bezorgde moeder. (naam bekend bij de redactie). Zij waarschuwt voor een man in de leeftijd van circa 30 jaar, die rondrijdt in een zilvergrijze auto. "Deze persoon valt meisjes lastig. Hij vertelt dat hij werkt voor een modellenbureau en probeert de meisjes in kwestie te verleiden met een verhaal over een fotoshoot in bikini of lingerie, waarbij zogenaamd veel geld verdiend kan worden. Vervolgens neemt de man ter plaatse een foto en gaat hij steeds verder". De waarschuwing aan de jonge dames is om hier niet op in te gaan. Wie het kenteken van de persoon in kwestie kan opnemen doet er goed aan dit door te geven aan de politie.

“Het is beslist niet mijn bedoeling om jongeren bang te maken, maar om ze te waarschuwen alert te zijn. Wanneer je iets dergelijks overkomt, vertel het je ouders. En laat je beslist niet verleiden door dit soort ‘complimenten’ en mooie praatjes”, zo laat de bezorgde moeder weten.

En een tweede waarschuwing: potloodventer

Ze waarschuwt meteen ook voor een andere persoon. “Een man van rond de 60 jaar, die in een witte auto rondrijdt, zich gedraagt als een potloodventer en die langzaam achter dames aanrijdt en naast ze komt rijden met het raam open”. Ook hier adviseert de Steenbergse moeder om kenteken en voorval te melden bij de politie.