Nomaden-lezing bij Vrouwen van Nu

WELBERG – De Vrouwen van Nu afdeling Steenbergen hebben kunstenares en wereldreiziger Mia Wiercx-van Rhijn uitgenodigd om donderdag 16 mei te komen vertellen over de Saharaoui Nomaden. Dit volk leeft in het uiterste zuiden van Marokko en in Maurtanië in eenzame en merendeels onherbergzame gebieden.

Tijdens een zwerftocht in de woestijn van Zuid-Marokko ontmoette Mia Wiercx Ahmed, een Saharaoui nomade. Zij werd haar partner tijdens hun trektochten door de woestijn. Na aanvankelijke moeilijkheden met de familie wordt Wiercx uiteindelijk door de stam geaccepteerd.
“De spreekster neemt belangstellenden tijdens haar lezing mee naar de nomadetenten en het dagelijkse leven in de woestijn. Middels onthullende dia’s, een spannende lezing en onbekende voorwerpen komen verrassende, vaak ontroerende, maar ook komische kanten van dit herdersvolk aan het licht”, zo belooft Joke Bolders namens Vrouwen van Nu Steenbergen.
Aanvang is op 16 mei om 19:45 uur, de zaal is een half uur eerder open, introducés zijn zeer welkom. Hen wordt een bijdrage in de kosten van 3,50 euro gevraagd.