Nog zes kramen beschikbaar voor Kerstmarkt

STEENBERGEN – Zondag 16 december organiseert Lions Steenbergen in samenwerking met RPS de traditionele kerstmarkt. Dit wordt een bijzondere markt met gezellige kraampjes en nieuw dit jaar: een optreden van het Scrooge Koor. Dat is te beluisteren tussen 13:30 en 14:00 uur. Voor de kerstmarkt stelt het RPS kramen beschikbaar. In totaal 16 stuks, waarvan er nu nog vijf beschikbaar zijn.

Wie aan Kerstmis denkt heeft – naast de traditionele kerstbeelden – vaak ook Scrooge voor ogen. De gierige, wat zure man, die niets van kerstviering wil weten. Er zijn prachtige films gemaakt van deze figuur uit de fantasie van Dickens. De taferelen rond Scrooge inspireerden het Scroogekoor dat kerstliederen in haar repertoire heeft staan. Dit koor komt tijdens de kerstmarkt op 16 december naar Steenbergen en zal dan onder de grote kerstboom op de Markt uit volle borst zingen.

Tussen 13:30 en 14:00 uur verzorgt het Scroogekoor dat uit 35 zangers bestaat een optreden. Dit gebeurt dus in principe buiten op de Markt, maar bij slecht weer zoekt het koor zijn heil in de Gummaruskerk.

Hier wordt ook de inmiddels traditionele kerstmarkt gehouden die Lions Steenbergen in samenwerking met RPS organiseren. Voor de kerstmarkt stelt RPS 16 kramen beschikbaar. Elf hiervan zijn inmiddels al gevuld, maar RPS leden en verenigingen uit Steenbergen kunnen een kraam claimen. Daarbij geldt het principe dat wie het eerst komt, ook het eerst maalt. Er zijn er nu nog vijf beschikbaar.

Aanmelden kan via het mailadres van RPS voorzitter Kees de Bruin: kcbruin@planet.nl.