Nog plaatsen beschikbaar voor ‘Hoe red ik’-experience

DINTELOORD –  Evenals het weer waren de bezoekersaantallen van zwembad Aquadintel in Dinteloord de afgelopen maand ‘wisselvallig’ te noemen. Met nog één, hopelijk goede, week in het vooruitzicht treft het personeel al de nodige voorbereidingen voor het afsluitend weekend van het zwemseizoen. Op zondag 10 september vindt er namelijk een spectaculaire afsluiting plaats met de 'Hoe red ik'-experience. Deelnemers kunnen zich nog aanmelden voor deze, mogelijk levensreddende, ervaring.

Tijdens dit leerzame evenement ervaren de deelnemers hoe het is om met de auto te water te raken of door het ijs te zakken. Ook leren zij iemand uit het water te halen vanaf de kant of een boot. Badmeester Stefan: “Er komt een echte auto en een heuse boot van de Reddingsbrigade in het zwembad. Doorgaans zien wij alleen zwemfanaten in het bad, dit is toch weer heel wat anders.”

Omgeven door water

Volgens initiatiefneemster en producent Ester van der Wekken van ES Events & Sports is de ervaring te vergelijken met een slipcursus voor je auto. “Je hoopt het nooit te hoeven gebruiken, maar het is geruststellend als je weet wat je moet doen. Hoe mooi is het dan, wanneer je in een veilige situatie kunt leren wat je voor jezelf en voor een ander kunt doen. In de regio West-Brabant zijn we omgeven door water en dat maakt de kans groter dat het je zelf een keer overkomt,” legt zij uit.

Kinderen op de achterbank

Zelf is Ester in haar vrije tijd Manschap bij de plaatselijke brandweer die regelmatig uit moet rukken voor reddingen in of bij het water. “Mensen zijn vaak angstig voor dit scenario. Ondanks dat, is dit evenement wél de kans om het in een gecontroleerde omgeving te ervaren. Er is zelfs een speciaal tijdsblok voor gezinnen. Ik kan me voorstellen dat met name ouders met kinderen op de achterbank het toch behoorlijk benauwd krijgen bij het idee alleen al dat je met je auto te water raakt.”

Publiek welkom

Tijdens de experience begeleiden ervaren instructeurs en duikers de deelnemers. Ook de Reddingsbrigade Bergen op Zoom verzorgt een onderdeel. Het wedstrijdbad en de duikkuil zijn gedurende de dag voor het evenement gereserveerd. De kleine baden zijn wel open voor publiek. Wie niet meedoet mag komen kijken. Voor wie meer informatie wil of zich op wil geven voor de experience staat de website www.eventes.nl ter beschikking.