Nog geen nieuwe politieke partijen om op te stemmen

STEENBERGEN – Aan de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 doen vooralsnog alleen de hier reeds bekende politieke partijen mee, met dien verstande dat de fracties van Door! en GB/Dé Lokale Partij fuseren tot Gewoon Lokaal! en dat Lijst Ger de Neve – met ingang van 1 januari al – verder gaat als de Volkspartij.

De SP (Socialistische Partij) heeft weliswaar een Steenbergse afdeling in oprichting, maar liet bij het ontstaan daarvan al weten dat de verkiezingen van volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid te vroeg zouden komen. De partij die nog nooit in de Steenbergse gemeenteraad vertegenwoordigd is geweest zal dan ook niet meedoen aan de eerstvolgende stembusgang, zo staat inmiddels officieel vast.

Ook de Christen Unie, die eerder wel in het lokale bestuur zat, ziet bij gebrek aan mankracht geen mogelijkheden om een kandidatenlijst op te stellen en schrijft zich derhalve niet in, zo laat het bestuur van de CU-afdeling Steenbergen desgevraagd weten.

In de Steenbergse Courant van vorige week maakten Peter de Koning en Merian van Broekhoven bekend dat zij nog hard op zoek zijn naar voldoende medestanders om met hun groepering ‘Steenbergen Helder’ deel te kunnen nemen aan de verkiezingsstrijd. Partijen kunnen zich tot 23 december aanmelden.

Van vier partijen zijn de lijsttrekkers inmiddels bekend: Petra Lepolder (VVD), Ger de Neve (Volkspartij), Cors Zijlmans (Gewoon Lokaal!) en Eric van der Spelt (D66). Beoogd lijsttrekker van de PvdA is Willem van den Berge. CDA en Steenbergen Anders hebben de volgorde van hun kandidaten nog niet bepaald.