Nog enkele plaatsen vrij bij seniorenreisje naar Dordrechts museum

STEENBERGEN – Het Dienstenloket van Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen (SWOS) organiseert op donderdag 29 juni van 10.30 uur tot ca. 17.00 uur een trip naar het Dordrechts museum. Er wordt verzameld bij ontmoetingscentrum ’t Cromwiel.

De reden om dit museumbezoek op deze manier te doen is dat de Openbaar Vervoer (OV) adviseur die bij het dienstencentrum van SWOS actief is, inwoners van de gemeente Steenbergen wil stimuleren om gebruik te maken van het Openbaar Vervoer. Binnen de geplande groepsgrootte is nog een aantal plaatsen beschikbaar. Belangstellende senioren mogen iemand meenemen, maar dit moet wel een inwoner van de gemeente Steenbergen zijn.  De aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst en deelname is geheel gratis.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 27 juni via het Dienstenloket SWOS. Het telefoonnummer hiervan is (0167) 763702 en het nummer is bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur. Een e-mail sturen kan ook:  dienstenloket@swo-stb.nl. Indien er beperkingen zijn waardoor reizen met OV een uitdaging is, dan hoort de SWOS die graag. Bekeken wordt dan welke oplossing er mogelijk is.

Verzamelen

Senioren die zich voor deze trip opgeven verzamelen zich donderdag 29 juni om 10.30 uur bij ontmoetingscentrum ’t Cromwiel.  Voor de chipkaarten met saldo wordt door de organisatie gezorgd. Met de bus, trein en wederom bus gaat de reis gezamenlijk naar het museum in Dordrecht. Hier volgt een lunch en wat meer uitleg over het gebruik van het Openbaar Vervoer. Vervolgens is er een museumtour van circa 1 uur. Aansluitend  wordt er nog even nagepraat met koffie of thee en daarna staat een touringcar gereed de reizigers weer naar Steenbergen te vervoeren. Rond 17.00 uur is de aankomst in Steenbergen bij ontmoetingscentrum ’t Cromwiel.

Belangrijk museum

Het Dordrechts museum begon in 1842 met één schilderij, geschonken door één  particulier. In dat jaar werd het Dordrechts Museum  opgericht door kunstliefhebbers en verzamelaars. Sinds die tijd is de internationaal bekende en  gewaardeerde collectie schilderkunst uitgegroeid tot een van de belangrijkste bij de stedelijke musea van Nederland. Belangstellenden worden uitgenodigd om zich aan te melden en op die manier zowel het openbaar vervoer als zes eeuwen Nederlandse schilderkunst te ontdekken.