Nog één keertje van de gele glijbaan in de Meermin

STEENBERGEN – Een sentimenteel afscheid is het niet geworden, maar wel een ludieke middag vol waterpret. Afgelopen zondagmiddag was de toegang van zwembad de Meermin gratis om iedereen de kans te geven om op de laatste dag van het seizoen afscheid te nemen van de gele glijbaan. Na 35 jaar trouwe dienst gaat het gele gevaarte plaats maken voor een spiksplinternieuwe glijattractie. Bezoekers mochten verkleed komen en met een opblaasattribuut naar beneden glijden.

Het was het slotstuk van een weekend dat bol stond van de activiteiten voor de jeugd op het zwembad. Na het diplomazwemmen op zaterdag, waren er 56 kinderen die zich hadden aangemeld voor het slaapfeest. “We hebben een heleboel spelletjes gedaan en zoals dat hoort bij zo’n feestje is er weinig van slapen terechtgekomen”, zo vertelt badchef Leo Holierhoek. De matrassen moesten op een gegeven moment wel naar binnen worden verplaatst vanwege de buien, maar dat mocht de pret niet drukken.

Zondagochtend werden de kinderen getrakteerd op een ontbijtje, maar niet voordat de stramme spieren waren losgemaakt met wat ochtendgymnastiek. Daarna was het tijd voor het ontbijtzwemmen. Voor de ouders stond er een zwemchallenge op het programma. In de middag werden er nog diploma’s uitgereikt aan volwassenen die het afgelopen seizoen de nodige zwemprestaties hebben geleverd.

Glijbaan van 35 jaar oud: uniek

Voor Leo Holierhoek en zijn team dat de hele zomer in touw is geweest, is het nu even tijd om op adem te komen. Maar stiekem kijkt hij wel uit naar het seizoen waarin de nieuwe glijbaan zal worden onthuld. “Het is nog niet helemaal rond, maar het is opgenomen in de gemeentelijke begroting en ambtelijke gezien worden er al de nodige voorbereidingen getroffen. Het is er ook echt tijd voor; de huidige staat van onderhoud is niet meer van deze tijd. Het is sowieso al uniek dat hij 35 jaar is meegegaan.”

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant / Foto’s: Thomas Weezenbeek © 2019