‘Noah is een kei olé olé!’

STEENBERGEN – ‘Als je van de 17 miljoen inwoners Nederlands kampioen wordt, dan heb je wel iets bijzonders gepresteerd en verdien je het om met jouw talent op het podium te staan’, sprak directeur Eric Graafmans vanmorgen op het balkon van de basisschool de 12-jarige Noah Tewari toe, die door alle leerlingen – vanaf het plein – vervolgens luidkeels werd toegezongen omwille van zijn uitzonderlijke turnprestaties.

‘Lang zal t’ie leven!’ en ‘Noah is een kei olé olé! klonk het voor de jonge Steenbergenaar die afgelopen weekend twee keer goud won (op de airtumblingbaan en de minitramp) en een zilveren medaille veroverde (op de pegasus) bij de Nederlandse kampioenschappen voor de B-jeugd in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy. Na de huldiging, compleet met kinderchampagne, op het balkon, werd hij beneden op het schoolplein ook nog op de schouders gehesen en van alle kanten gefeliciteerd.

'Dit had ik niet verwacht, het was echt fantastisch'

Noah zit in groep 8 van de Maria Regina en is al zeven jaar lid van de Steenbergse turnvereniging Trafo, die bij voornoemde wedstrijden tal van ereprijzen in de wacht wist te slepen, en komt vanaf volgend seizoen uit op het allerhoogste A-niveau. ,,Daar spring ik nu ook al wel eens op, maar ze hadden me dit keer nog ingedeeld bij de B-jeugd,’’ vertelde hij na afloop van de huldiging.

Dat hij zo uitgebreid in het zonnetje werd gezet, was trouwens een complete verrassing voor hem. ,,Ik moest mijn medailles wel meebrengen, maar ik dacht hooguit dat er in de klas iets zou gebeuren. Dit had ik niet verwacht, het was echt fantastisch.’’

Foto’s John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl