Dinsdag 29 januari 2019

SLOS en de raadsvergaderingen

STEENBERGEN – Secretaris Hakim Tampoebolon van Stichting Lokale Omroep Steenbergen (SLOS) geeft naar aanleiding van verwarring die klaarblijkelijk ontstaan is rondom de uitzendingen die de SLOS verzorgt van de gemeenteraadsvergadering aan dat beelden die hierover worden uitgezonden langs twee kanalen worden opgenomen.

De lokale omroep neemt beelden op via 3 camera’s die op de ‘werkvloer’ staan opgesteld. Vervolgens wordt in de regiekamer door een medewerker van de SLOS een selectie uit de beelden gemaakt die vervolgens worden uitgezonden via TV. (bij voorbeeld kanaal 41 van Ziggo).
Ook gemeente Steenbergen zendt beelden van de raadsvergaderingen uit. Dat gebeurt via de gemeentelijke website. De opnames worden via een separaat systeem gemaakt dat schakelt tussen de plaatsen vanwaar af gesproken wordt.  

Wie naar de beide uitzendingen kijkt zal daarom verschillende beelden zien. “Op de beelden die via de gemeentelijke website worden uitgezonden hebben wij als SLOS geen invloed. Op de tv-uitzendingen dus wel”, aldus Hakim Tampoebolon, naar aanleiding van een kritiek die de SLOS niet terecht kreeg.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties