Dinsdag 11 september 2018

Organisatie ‘Falling Stars’ deelt cheques uit voor goede doelen

STEENBERGEN – Het was een spectaculair evenement op 2 juni, toen in totaal 43 waaghalzen tokkelend van de Gummaruskerk naar beneden kwamen. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en is de opbrengst van het sponsorgeld voor de goede doelen bekend. Heel toepasselijk werden in de Gummaruskerk afgelopen zaterdag de symbolische cheques uitgereikt aan Stichting Roparun, de Gummaruskerk en Stichting Ankie.

Deelnemers aan Falling Stars deden mee aan het evenement om verschillende redenen. Voor sommigen was het puur een sportieve uitdaging, maar voor de meesten ging het om de speciale gedachte die achter de naam Falling Stars schuilgaat. Het herdenken van overleden dierbaren die nu als sterren aan de hemel staan. De mensen die zich hadden opgegeven werd gevraagd zoveel mogelijk sponsorgeld in te zamelen voor de goede doelen zodat ze een plekje konden veroveren op de lijst van tokkelaars. 

Dankbaarheid

Er werd ruimschoots gedoneerd met als gevolg dat er 8000 euro opgehaald is voor de goede doelen van de Roparun. Die goede doelen staan voor het verbeteren van de kwaliteit van leven voor (ex)-kankerpatiënten. Een vertegenwoordiger van de Stonemountain runners, het Steenbergse Roparun -team, nam de cheque vol dankbaarheid in ontvangst. Hetzelfde gold voor Shirley van Overveld, die een bedrag van 500 euro mocht ontvangen voor haar Stichting Ankie. Het geld gaat naar het ‘schoenzetten’ tijdens het Sinterklaasfeest in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht.

Voor herhaling vatbaar

Voor de Gummaruskerk was het bijzonder om zo’n evenement binnen de kerk te organiseren. De activiteitencommissie vindt het voor herhaling vatbaar. “Het is prachtig georganiseerd en uitgevoerd. Het bestuur van de Sint Annaparochie heeft ook goed meegedacht”, aldus Bram Hommel namens de commissie. Ook hij mocht een cheque ontvangen ter waarde van 2500 euro, bestemd voor het behoud van de Gummaruskerk als gemeenschapsgebouw. Wetende dat het onderhoud van de kerk jaarlijks 50.000 euro kost, was dit een zeer welkom gebaar. 

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

 

 


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties