Woensdag 14 augustus 2019

Muza aan de Haven dit jaar Muza op het Plein

DINTELOORD – Het bestuur van de Muza is met de hulp van vrijwilligers, comitéleden en ingehuurd evenementenbedrijf druk doende met de inrichting van het feestplein. Dit jaar wordt de inmiddels 66e Muza niet aan de haven gehouden – vanwege de herinrichtingswerkzaamheden – maar op het Raadhuisplein. Drie avonden lang is het deze week feest in Dinteloord.  

“Het zal zeker gezellig worden en we hebben de opstelling zo gemaakt dat er een carré is voor het podium. Als het droog wil blijven dan kan het publiek op het ‘binnenplein’ genieten, mocht er een bui vallen, dan bieden de tenten rondom beschutting”, verzekert bestuurslid Melchior van Slobbe. Hij is overigens net als de laatste jaren de presentator op de drie avonden van de Muza.

Naast de inzet van de Dinteloordse feest DJ Mathijs Pluijers en met de hulp van Showtime Drive-In dat voor licht en geluid zorgt treden deze week op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond bands op. De avonden starten telkens om 20:00 uur.

Donderdagavond

Donderdagavond spelen de bands ‘Stripped’ en ‘Z-Curse’. ‘Stripped’ is een Rotterdams-Delftse formatie die al enkele jaren hits speelt van de Rolling Stones. “Het wordt een feest van herkenning”, aldus de Muza-organisatie. Ook Z-Curse is een rockband. Met hun slogan ‘Bonke Bonke ut Vloandren’ vormt Z-Curse een ideale combinatie met de Rolling Stones Tribute band.

Vrijdagavond

Uit de regio Raamsdonksveer komt ‘Van Brenghe Coverband’. Zij hebben al eerder op Muzalfeesten gestaan en waren toen een daverend succes. ‘Goede muziek waarbij genieten en gezelligheid centraal staat’, zo laat de organisatie weten. Deze avond treedt ook Nederpopband Plaatstaal op. Deze Nederlandstalige coverband brengt nummers van onder meer ‘Doe Maar’, ‘The Scene’, ‘De Dijk’ en Bløf. “Eindelijk is het na drie jaar gelukt om deze band naar Dinteloord te krijgen”, zo laat de organisatie weten.

Zaterdagavond

Op het podium verschijnt zaterdagavond ‘Lekke Band’. “Deze band zorgt voor een ware show, met een aaneenschakeling van totale onzin, verkleedpartijen, foute poedelpruiken en nepsnorren. Ze staat garant voor vette feestmuziek, meezingmedleys en rockcovers. Het wordt zo overdonderend dat het publiek niets anders kan doen dan meebrullen en het wordt één grote schreeuwende en pompende massa”, zo voorspelt de Muza-organisatie.

Voor zo’n feeststemming zorgt ook zanger Pascal Redeker. Die zingt alle stijlen ‘van Hazes tot House’.

Gratis entree

“De Muza is ook een gelegenheid voor Dinteloorders en oud-plaatsgenoten om elkaar te ontmoeten. Het is ook vaak een reünie”, aldus de organisatie. Door de ondersteuning van bijna vijftig sponsoren is het elke avond gratis entree.

Foto's: Een deel van het bestuur van de Muza en het Muza comité: Peter Geilings, Pieter Vlamings (bestuursvoorzitter), Carla en Piet Pietjouw en Melchior van Slobbe (secretaris en presentator). Niet op de foto staan André van Bezooijen (penningmeester) en Rov van Bezooijen (bestuurslid).
tekst en foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen

En vervolgens ook foto's van de optredende bands.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties