Zondag 25 augustus 2019

Jarige Heemkundekring geeft Steenbergse bijnamenboekje uit

STEENBERGEN – Heemkundekring ‘De Steenen Kamer’ bestaat 25 jaar. Dat wordt gevierd met een receptie en met een aantrekkelijk programma met diverse lezingen en activiteiten. Ook geeft de heemkundekring een bijzonder boekje uit met een opsomming van Steenbergse bijnamen uit vroegere jaren.

“De letterlijk honderden op alfabet gerangschikte bijnamen zullen het geheugen vast opfrissen. Bij veel namen komt ongetwijfeld een glimlach op het gezicht van de Steenbergenaar die deze herkent en de gedachte aan een vaak vergeten oud stadgenoot oproept. Dit boekje zal heel wat stof tot kletsen geven voor de bezitter en zijn familie-, vrienden- en kennissenkring”, zo voorspelt de Heemkundekring. Achter elke bijnaam is er mogelijkheid voor de bezitter om eigen aantekeningen – bijvoorbeeld de persoonsnaam of familienaam van de betreffende Steenbergenaar – te plaatsen.

Beperkte oplage

Het bijnamen boek wordt uitgegeven in beperkte oplage. Een deel hiervan is bestemd voor leden van De Steenen Kamer, het restant is beschikbaar voor liefhebbers. De kosten voor deze uitgave zullen rond de vijf euro liggen, het boekje is – zolang de voorraad strekt – vanaf half september beschikbaar. Wie een exemplaar wil veilig stellen kan een mail met contactgegevens sturen naar: secretariaatsteenenkamer@gmail.com of via de website: www.heemkundekringdesteenenkamer.nl.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties