Woensdag 24 juli 2019

Alle hens aan dek in de openluchtzwembaden

STEENBERGEN/DINTELOORD – Openluchtzwembaden De Meermin en Aquadintel kunnen deze dagen rekenen op extra bezoekers vanwege de tropische temperaturen. Op deze plekken valt er nog enige verkoeling te vinden in het water. De zwembaden zorgen voor extra mankracht, zodat het personeel voldoende pauze kan houden.

De Meermin verwacht deze dagen zo’n 1200 bezoekers per dag, in de Dinteloordse Aquadintel zullen dat er tussen de 800 en 1000 zijn. Het recordaantal bezoekers voor De Meermin staat dit seizoen vooralsnog op 1936 badgasten, maar dat was nog voor de start van de vakantieperiode. Op dit moment zijn er veel inwoners op vakantie. Wel ziet De Meermin ook bezoekers komen uit de wijde omgeving, zoals België, Wouw en Roosendaal. 

Zwemwater koel houden

Beide zwembaden zijn goed voorbereid op de extreme warmte door extra personeel in te schakelen. Voldoende pauzes zijn namelijk nodig om alert te blijven, zo meldt Anouk Denissen namens de gemeente Steenbergen. “In Aquadintel wordt het zwemwater extra gespoeld, zodat het koel blijft. Een natuurlijk wordt er overal gezorgd voor voldoende parasols.” 


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties