Nieuwjaarstoespraak burgemeester: “We hebben goud in handen”

STEENBERGEN – Dit jaar bracht burgemeester Ruud van den Belt geen nieuw thema naar voren in zijn nieuwjaarstoespraak, maar benoemde hij wat er juist allemaal al aanwezig is in onze gemeenschap. “We zijn absoluut op de goede weg, maar laten we samen nog meer de boer op gaan, om te oogsten wat we de afgelopen jaren hebben gezaaid. We hebben al goud in handen, dus hou dat vast, poets het op, laat het blinken, verkoop het, koester het in uw hart van goud, wat u maar wilt. Zolang het maar ten goede komt aan onze gemeenschap.”

Helaas kon Van den Belt deze woorden maandagavond niet uitspreken ten overstaan van een volle hal in het gemeentehuis, maar moest het vanwege de coronamaatregelen via een onlinebijeenkomst. Voorafgaand aan de speech konden inwoners inloggen via Zoom om vervolgens in verschillende ‘kamers’ te kletsen met stads- of dorpsgenoten en elkaar de beste wensen over te brengen. Maar alleen luisteren was ook mogelijk, want de digitale borrel werd live via de SLOS uitgezonden.

“De Steenbergse Saboteur” 

Esther Krinkels- de Ron uit Steenbergen presenteerde de avond en schakelde telkens over naar een van de gespreksleiders uit de digitale kamertjes. Zo kwamen bekende gezichten zoals Hans Bolluijt, Menno Ooms en Wietse Visser aan het woord over het bewogen jaar wat achter ons ligt en de verwachtingen voor dit jaar. Vanzelfsprekend liep als een rode draad door alle gesprekken de viering van 750 jaar Steenbergen en 25 jaar één gemeente. Er is al een hoop bekendgemaakt over de activiteiten die dit jaar zullen plaatsvinden, maar Sieb Martens uit Welberg had nog een leuk nieuwtje te melden. “Afgelopen zomer hebben wij in het geheim een televisieprogramma opgenomen met de titel ‘De Steenbergse Saboteur’. Het is eigenlijk een lokale versie van het populaire “Wie is de mol?”. Acht kandidaten gaan in zes afleveringen de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk geld te verzamelen, maar er is een saboteur”, zo kon Sieb al verklappen. Binnenkort volgt via Facebook meer informatie.

“Niet blijven steken in crisissfeer”

Ook de burgemeester sprak uitvoerig over het bijzondere feestjaar. “2022 belooft een gedenkwaardig jaar te worden. Een jaar om stil te staan bij waar we vandaan komen. Om het dubbele jubileum met elkaar te vieren en, ondanks corona, niet in de crisissfeer te blijven steken. Maar om met elkaar te werken aan veerkracht, verbinding te maken en te profiteren van de kracht van samenwerking.”

Door: Nicole van de Donk