Nieuwjaarsreceptie Ondernemend Steenbergen: met een voorbeeld van vooruitstrevend ondernemerschap

STEENBERGEN – Ze zijn er best een beetje trots op, de organisatoren van de nieuwjaarsreceptie van Ondernemend Steenbergen. En dat mag ook wel. De inmiddels jaarlijks terugkerende ontmoeting kreeg gisteravond – donderdagavond 9 januari – 180 bezoekers van divers ‘pluimage’. “We zijn de drukstbezochte nieuwjaarsreceptie voor ondernemers in deze regio”, stelt OPS voorzitter Leo Heijmans.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door OPS, RPS, ZLTO, Horeca Steenbergen en Rabobank Zuidwest-Brabant. Gastheer was Databyte in Steenbergen. “Dit is een prachtige ruimte voor deze ondernemersbijeenkomst. En de samenwerking met Databyte was echt formidabel”, aldus een lovende Leo Heijmans.

Ter nagedachtenis

Hij had dit jaar namens de organisatoren de taak om het welkomstwoord uit te spreken. Vanzelfsprekend was daarin de wens voor een voorspoedig 2020 opgenomen. En een dankwoord aan gastheer Databyte. Vervolgens vroeg de OPS-voorzitter een moment van stilte voor de dit jaar overleden Frank Dingemans. De sympathieke en gedreven manager MKB bij Rabobank Zuidwest-Brabant was een van de initiatiefnemers en stuwende krachten achter de collectieve organisatie van dit Nieuwjaars evenement.

Kloof dichten

Voor wat betreft zijn eigen organisatie – het Ondernemers Platform Steenbergen – sprak Leo Heijmans de hoop uit dat de kloof tussen lokale overheid en ondernemers die nog steeds bestaat verkleind gaat worden en bij voorkeur gaat verdwijnen. Daarnaast sprak de OPS-voorzitter de hoop uit dat de vijf werkgroepen voor de industrieterreinen Reinierpolder in de samenwerking met gemeente Steenbergen dit jaar dan toch aan de slag kunnen. “Ze staan te trappelen”, aldus Heijmans.

‘Zeker hard aan de slag’

En als het over aan de slag gaan gaat, stelde de volgende spreker – wethouder Economische Zaken Willy Knop – dat dit nu juist het motto is van het huidige college van burgemeester en wethouders. Hij is trots op zijn team ambtenaren – dit jaar ook aanwezig op deze nieuwjaarsbijeenkomst – en zich sterk bewust van zijn eigen achtergrond als voormalig lokaal ondernemer. ‘Wij zullen er zeker hard aan werken om de genoemde kloof te verkleinen’, aldus de kern van zijn betoog. De wethouder wees om de nieuwe omgevingswet die eind 2020 in werking gaat en die ervoor gaat zorgen dat er kortere stappen nodig zijn om ondernemerszaken in de gemeente voor elkaar te gaan krijgen.

Stimulerend voorbeeld

Het verhaal van Databyte-oprichter John Heijnen moet zeker een stimulans zijn voor de verzamelde ondernemers. Als scholier gestart met een eigen bedrijf bouwde Heijnen een prachtig bedrijf. Daarbij pakte hij aanvankelijk met grote inzet zaken aan die op zijn pad kwamen en ontwikkelde hij zich vervolgens als een ondernemer die continue inspeelde op ontwikkelingen in de ICT-wereld. Het laatste decennium richt Databyte zich puur op bedrijven en organisaties en groeide het bedrijf uit tot een speler van formaat. Met een team van 90 medewerkers worden overheden, MKB, Zorgorganisaties en Onderwijsorganisaties geholpen op tal van zaken op ICT-gebied.

Uitdagingen

Het bedrijf Databyte werkt in een wereld met grote uitdagingen. Mededirecteur Peter Bijker noemde in zijn woordje de kernpunten: beweging naar de Cloud, ICT als innovatieversneller en informatiebeveiliging in de strijd tegen Cybercriminaliteit.

Inspirerende woorden, waarna de bezoekers met elkaar in gesprek gingen onder het genot van een glaasje en een hapje. Een geslaagde bijeenkomst dus.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl