Nieuwe woonvoorziening SDW op locatie Parkrakkers

STEENBERGEN – Op de plaats waar tot vorig jaar kinderdagverblijf de Parkrakkers was gevestigd wil SDW een nieuwe woonvoorziening realiseren voor haar cliënten die nu gehuisvest zijn aan de Vestinghlaan en de Oostdam.

Het nieuwbouwplan bestond al langer en zou zich eigenlijk voltrekken op Buiten de Veste, maar daartegen kwam zoveel verzet van buurtbewoners, dat de gemeente en SDW begin dit jaar eieren voor hun geld kozen en op zoek gingen naar een alternatieve plek.

Die is dus gevonden op de hoek van de Van Gaverenlaan en de Zuidwal. ,,Een prachtige plek, dichtbij het stadscentrum en het park, met een grote tuin erbij, volgens mij ideaal,’’ zegt wethouder Cors Zijlmans, desgevraagd naar de toekomstige bestemming van het Parkrakkers-gebouw.

Het voormalige kinderdagverblijf zal wel gesloopt moeten worden om plaats te maken voor de nieuwe woonvoorziening, bestemd voor 32 mensen met een verstandelijke beperking. De gemeente en SDW hebben inmiddels een voorlopige koopovereenkomst gesloten voor de locatie.