Nieuwe winnaar Steenbergse popquiz

STEENBERGEN – De derde editie van de Popquiz georganiseerd door STB Live Music Steenbergen heeft een nieuwe kampioen opgeleverd. Na twee onaantastbare jaren werd ‘Witte Gij Wa’ gisteren bij Grand Café ‘De Keuning’ van haar voetstuk gestoten door team ‘Rockers Revenge’.

Was vorig jaar café ‘Buddha’s’ nog het toneel van de quiz, dit keer vormde Grand Café ‘De Keuning’ het decor voor de strijd tussen de muziekkenners. “Elk jaar een andere plek. We zijn begonnen in café ‘De Fles’ en volgend jaar zijn we weer ergens anders”, vertelt Rian IJzermans, het brein achter de quiz.

De kennis van de deelnemers werd getoetst in drie rondes met verschillende muziekonderwerpen. Naast vele muzikale luisterfragmenten moesten de deelnemers ook visueel aan de bak. Er werden unieke livebeelden getoond, maar ook muziekclips uit de jaren ‘70 en ‘80 en albumhoezen waarvan naam en de titel waren veranderd.

Dat de quiz vooral niet al te serieus genomen moest worden, bleek wel uit het feit dat de antwoorden regelmatig hardop werden meegezongen. Zo werd het nummer “Ben ik te min” van Armand luidkeels ingezet bij een vraag over de protestzanger die vorig jaar overleed.

Tussen de rondes door zorgde het duo “Take a Break” voor een stukje muziek en werd de kas gespekt met een enveloppenspel.

Uitslag: 1. Rockers Revenge, 254 punten; 2. Witte Gij Wa? 236 punten; Gedeeld 3. The Rocking Bottles, Mels Angels en Raldal Boogie 233 punten.

Foto’s: Mark Koenraadt©KijkopSteenbergen