Nieuwe website gemeente Steenbergen in gebruik genomen

STEENBERGEN – Gistermiddag onthulde wethouder Petra Lepolder de geheel vernieuwde website van de gemeente Steenbergen. In navolging van de landelijke trend, is de functie van de gemeentelijke website van ‘digitale informatiefolder’ naar ‘digitale balie’ veranderd. Onderzoek wijst namelijk uit dat het merendeel van de sitebezoekers digitaal vooral gebruik willen maken van de diensten die een gemeente levert. Bewoners willen via een gemeentelijke site voornamelijk een afspraak maken, een paspoort aanvragen of een rijbewijs verlengen.

Om aan deze behoefte tegemoet te komen, is de nieuwe website van Steenbergen nu zo ingericht dat de belangrijkste diensten van de gemeente prominent op de homepage te zien zijn. De websitenaam is ongewijzigd: www.gemeente-steenbergen.nl

Getest door bewoners

Vorige week heeft een twintigtal bewoners de vernieuwde website getest. Vooral de overzichtelijkheid van de homepage en de snelheid van het vinden van de diensten die zij nodig hadden, vielen hen daarbij op. De testers waardeerden de nieuwe site met een 7,2. De komende periode wordt achter de schermen nog gewerkt aan verdere verbetering en aanpassing van de nieuwe website. “We staan open voor suggesties van de gebruikers van onze website, dus laat het ons vooral horen per e-mail, of via onze social-mediakanalen. Uiteindelijk gaan we natuurlijk voor een score met een 8,0!”, zo nodigt wethouder Lepolder inwoners van de gemeente Steenbergen uit om hun reactie te geven.