Nieuwe website gemeente Steenbergen in de lucht

STEENBERGEN – Overzichtelijker, uitgebreider, toegankelijker. Dat zijn volgens wethouder Bert van Kesteren de voornaamste verbeteringen van de nieuwe website van de gemeente Steenbergen, die er wat hem betreft ook veel ‘frisser’ uitziet dan voorheen. ,,De oude website was echt dringend aan vervanging toe,’’ vertelde hij vanmiddag bij de officiële ‘lancering’.

Als één van de grootste problemen van de oude website gold dat de gezochte informatie niet of nauwelijks te vinden was. Niet gebruiksvriendelijk dus. Dat is nu stukken beter, zo demonstreerden Van Kesteren en webbeheerder Marianne Michielsen. De zoekfunctie is uitgebreid en op de homepage, de eerste pagina die in beeld verschijnt, staan sowieso al de meest gangbare onderwerpen op een overzichtelijke manier bij elkaar. Bij de samenstelling hiervan is uitgegaan van de 25 meest bezochte pagina’s van de oude website.

Op de homepage zijn naast actuele berichten van de gemeente onder meer een kalender te vinden van zowel activiteiten als gemeentelijke bijeenkomsten en politieke vergaderingen. Ook kan men vanaf deze pagina snel naar de digitale gemeentewinkel, met tal van producten en diensten die de gemeente levert.

Achter de schermen is volgens wethouder Van Kesteren zo’n twee jaar hard gewerkt om de website van de gemeente te optimaliseren. Dat is naar zijn mening nodig omdat communicatie tussen de inwoners en de gemeente alleen maar meer via de digitale snelweg zal plaatsvinden.

Om de website up to date te houden en het gebruiksgemak continu te monitoren, wil de gemeente een burgerpanel van maximaal acht personen samenstellen, dat viermaal per jaar bijeen komt en de gemeente gevraagd en ongevraagd adviezen geeft over de website. Belangstellenden voor deze klankbordgroep kunnen zich aanmelden bij Marianne Michielsen: m.michielsen@gemeente-steenbergen.nl. Degenen die zich in 2009 al eens hebben aangemeld voor dit panel, krijgen persoonlijk bericht met de vraag of zij hiervoor nog steeds beschikbaar zijn.

https://www.gemeente-steenbergen.nl