Nieuwe vestiging Pippi wordt meer dan alleen peuterspeelzaal

STEENBERGEN – Het had, politiek gezien, veel voeten in aarde voordat het licht op groen werd gezet voor de nieuwbouw van peuterspeelzaal Pippi. Vier maanden nadat de kogel door de kerk ging, begint het nieuwe onderkomen van de grond te komen.

Twee bestaande noodlokalen vormen de basis voor het pand, dat helemaal wordt ‘opgepimpt’ en een oppervlakte beslaat van 250 vierkante meter. Genoeg voor een ruime entree, sanitaire voorzieningen, berging, kantoor en twee flinke groepsruimtes, aldus directeur Paul Korzilius van de Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen. Hij hoopt dat de oplevering eind mei, begin juni plaats kan vinden. Zodat de peuters voor de zomervakantie nog een paar weken gebruik kunnen maken van het pand, dat tegen de gymzaal van de Gummarusschool wordt aangebouwd.

Sinds begin van het lopende schooljaar is Pippi gehuisvest in de lerarenkamer van de Gummarus. Een tijdelijke oplossing, uit nood geboren doordat het oude gebouw van de peuterspeelzaal aan de Oudlandsestraat was versleten en over de nieuwe vestiging nog geen afgerond besluit genomen bleek te zijn.

Pippi krijgt straks dezelfde (zij)ingang als de kleuters van de Gummarusschool en wordt volgens Korzilius veel meer dan alleen een peuterspeelzaal. ‘Zijn’ stichting blijft sowieso samenwerken met Toerdeloo als het gaat om de buitenschoolse opvang van Toerdeloo en met deze organisatie wordt ook naar de mogelijkheden van kinderdagopvang gekeken.

Maar de toekomstplannen gaan nog verder. ,,We werken aan de totstandkoming van integrale kindcentra; locaties waar we met meerdere partijen op een efficiënte manier een totaalpakket kunnen bieden voor alle jonge kinderen.  Daarbij denken we bijvoorbeeld ook aan doelgroepen zoals kinderen met een achterstand op het gebied van spraak en taal en kinderen met gehoorproblemen. We streven per plaats of wijk naar één plek, waar ook hun vriendjes en vriendinnetjes zijn en tegelijkertijd alle ondersteuning te vinden is voor de ontwikkeling van kinderen. Om dat te bereiken moeten alle betrokken partijen over hun eigen grenzen heen durven stappen, lef hebben en hun nek uitsteken.’’

Dat laatste doet de Stichting Peuterspeelzalen zeker ook met de kleurstelling van de nieuwe voorziening. Pippi krijgt aan de buitenkant aluminium beplating in de kleuren wit, oker en rood. ,,Het wordt een prachtige, herkenbare plek in de wijk,’’ besluit Korzilius.