Nieuwe Veste uitgekozen als winnaar van ‘Lidl helpt Lokaal’

STEENBERGEN – Het schoolmoestuinproject van Mamaloe Kinderopvang en Basisschool De Nieuwe Veste krijgt een mooi steuntje in de rug van de Lidl. De supermarktketen, die dit jaar 20 jaar bestaat, heeft afgelopen zomer een actie op touw gezet onder de titel ‘Lidl helpt Lokaal’, waarbij sociale initiatieven mee konden dingen naar een cheque van maar liefst € 1.000 om hun plannen te realiseren.

Sinds één jaar is de Oudercommissie van de peuterspeelzaal in samenwerking met leidsters van Mamaloe en leerkrachten van De Nieuwe Veste actief om het schoolplein van de kleuters en peuters een nieuw elan te geven. Afgelopen maart is de schoolmoestuin uit de grond gestampt met hulp van ouders, financiële ondersteuning van het Oranjefonds, geld dat is ingezameld tijdens het Nieuwe Veste Winterfeest  2016 en diverse sponsors uit het Steenbergse bedrijfsleven.

Beste lokale project

Aangezien de plannen blijven ontwikkelen, terwijl de kleuters en peuters dagelijks de vruchten plukken van de schoolmoestuin, heeft de oudercommissie van de peuters in juli het projectvoorstel ‘schoolmoestuin en kleuterbosje’ bij de Lidl ingediend om mee te dingen naar de prijs voor beste lokale project in de Gemeente Steenbergen.

Uit de circa 20 inzendingen is het project verkozen. Christel Schiphorst, oud-voorzitter van de oudercommissie, nam de cheque in ontvangst uit handen van de bedrijfsleider van Lidl Steenbergen. Zij benadrukte dat de prijs van 1000 euro dankzij actieve, klussende ouders optimaal besteed wordt. “Het bedrag zal worden uitgegeven aan materialen voor de moestuin, het kleuterbosje, maar ook aan educatieve trips naar bijvoorbeeld een boomgaard of kweker in de gemeente”.

Klusdag

Op zaterdag 7 oktober staat er weer een ‘klusdag’ op de planning om de 2de fase van het project met behulp van de Lidl bijdrage te realiseren. Het gaat dan onder meer om het construeren van een belevingspad, dat uitkomt op een nieuwe glijbaan. Tevens zullen er verdere verbeteringen worden gedaan aan de schoolmoestuin en het speelplein. 

Rieneke Bos, de nieuwe voorzitter van de oudercommissie, staat te popelen om de plannen te realiseren. Dat gebeurt in afstemming met de nieuwe directeur van De Nieuwe Veste, Anne van Loon en met Petra Ferket, directeur van Mamaloe. “Samen met de leerkrachten en ouders maken we het schoolplein een plek waar onze kinderen nóg meer naar hartenlust kunnen spelen, met een educatieve en smakelijke moestuin als kers op de taart”.

door Christel Schiphorst