Nieuwe Veste blij met subsidie Muziekimpuls: 10.000 euro

STEENBERGEN – Ze zijn er blij mee op basisschool De Nieuwe Veste. “Wij zijn de eerste Steenbergse basisschool die deze subsidie krijgt. Dat is fantastisch, want we kunnen deze gebruiken voor nog beter muziekonderwijs”, zo liet directrice Toos van den Berg de in de aula verzamelde kinderen weten. De Nieuwe Veste ontving een subsidie van 10.000 euro – de zogenoemde ‘Muziekimpuls’ – uit het Fonds voor cultuurparticipatie. En het kon niet op, want ook de Kiwanis doneerden de school een substantieel bedrag.

“Een van de voorwaarden voor het verkrijgen van de subsidie uit het fonds is dat je nauw samenwerkt met een muzikale partner. Wij doen dit al enkele jaren met Volharding. Walter Siol ondersteunt vanuit deze Steenbergse muziekvereniging ons schoolorkest. Als dirigent, maar ook als meespelend muzikant”, vertelt directrice Toos. Ze is ook blij met de fikse ondersteuning van Claudia de Groen, eveneens van Volharding.

Er zijn meer mensen die de school bij het muziekonderwijs ondersteunen. Zo is juf Antoinette van Volharding eveneens bijzonder actief voor De Nieuwe Veste. Zelfs haar zoon, die een opbergmeubel voor de leesstandaards van het schoolorkest maakte, verleent assistentie.

1-2-3 Zing

De 10.000 euro vanuit Cultuurparticipatie zijn dankbaar ontvangen. “Een deel van het geld is gebruikt voor de aanschaf van instrumenten die we bij het muziekonderwijs in de klas goed kunnen gebruiken. Ook de extra opleiding van onze leerkrachten op dit vlak is een welkome ondersteuning. We werken nu met de muziekmethode 1-2-3 Zing”.

Schoolorkest

De groepen met de kleinste kinderen van de Nieuwe Veste kwamen vanmiddag bijeen om de prestaties van het schoolorkest te beluisteren. En om te horen dat de subsidie was ontvangen. Ze hoorden nog een nieuwtje. Dat kwam uit de mond van dirigent Walter Siol: “Wij zijn hard aan het oefenen voor de grote musical De Vuilnisboot. Die gaan we met heel wat jonge muzikanten uit Steenbergen tijdens de officiële opening van de Steenbergse haven gezamenlijk brengen”.

En ook Claudia de Groen van Volharding had nieuws: “Ook met de andere basisscholen in de kern Steenbergen – Gummarus, Maria Regina en Pius X – zijn we aan de slag. Er is een kansje dat er meer subsidie uit het Cultuurfonds in Steenbergen terecht gaat komen.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl