Nieuwe tankautospuit voor brandweer Steenbergen

STEENBERGEN – ‘Een prachtig speeltje en het nieuwste van het nieuwste’, zo beoordeelde brandweerman Ad Franken de nieuwe tankautospuit die het Steenbergse korps gisteravond officieel in gebruik mocht nemen.

Burgemeester Ruud van den Belt was voor deze officiële overdracht naar de kazerne aan de Molenweg gekomen, waar tot grote verrassing van de eerste burger ook zijn zoon Rick aanwezig bleek te zijn, om aan zijn vader de sleutels van de brandweerwagen te overhandigen.

Rick van den Belt is zelf lid van de brandweer in Geertruidenberg. De burgemeester sprak van een soort Sinterklaasmoment en vroeg aan zijn zoon wat zo’n nieuwe tankautospuit betekent voor een brandweerman. ‘Je voelt je er happy in, het is het modernste van het modernste, en als je de sirene aandoet klinkt dat als muziek in je oren’, vertrouwde zoonlief onze burgervader toe.

Om vervolgens het korps een pluim op de helm te steken met de woorden: ,,Het zijn bijzondere mensen die 24 uur paraat staan als vrijwilliger en daar ben ik trots op.’’

Daarna stond er nog een proefrit met het nieuwe voertuig op het programma, waarmee de 20-1634 helemaal officieel in gebruik werd genomen. Z’n voorganger, de 4738, gaat nu dienen als trainingswagen.

Foto's Mark Koenraadt©KijkopSteenbergen.nl