Nieuwe programma’s op SLOS TV

STEENBERGEN – Onder leiding van de nieuwe hoofdredacteur Janine van Bers ondergaat de programmering van SLOS TV de komende tijd een aantal veranderingen. Zo begint de lokale omroep aanstaande zondag met het nieuwe programma ‘Thuis in Steenbergen’.

SLOS TV blijft sowieso ook reportages maken van allerlei activiteiten die zich in onze gemeente afspelen, maar daarnaast komt er ook aandacht voor het reilen en zeilen van het verenigingsleven, kunnen de kijkers rekenen op nieuwsflitsen uit alle kernen van Steenbergen, en staat als nieuwe rubriek bovendien ‘Uit de oude doos’ op de rol, waarmee de klok (ver) in de tijd wordt teruggezet, met unieke opnames van weleer. Hiervoor zijn ook oude opnames vanuit het publiek van harte welkom, via tv@slos.nl

Kronieken van Con Slokkers

Zondag 22 mei gaat bovendien het wekelijkse programma ‘Thuis in Steenbergen’ van start. Presentator Peter van Langerak gaat onder deze noemer op stap met cameraman Jurgen Kwisthoek, om verslag te doen van de meest uiteenlopende (actuele) onderwerpen die zich gemeentebreed voordoen, maar blikt ook terug op het verleden.

Dat gebeurt voornamelijk aan de hand van de ‘Kronieken van Steenbergen’, de periodieke uitgaves van de in 2011 overleden stadschroniqueur Con Slokkers (op de foto links, met oud-burgemeester Derksen).
Met medewerking van zijn weduwe Gon Slokkers, die in de eerste aflevering zal vertellen hoe Con zijn werk samenstelde en hiermee veel belangstellenden wist te bereiken, worden zijn teksten over de rijke Steenbergse historie als het ware nieuw leven in geblazen en in beeld gebracht.

Burgemeesters Nieuw-Vossemeer

Het overlijden van oud-burgemeester Bram Rijstenbil van Nieuw-Vossemeer is daarnaast aanleiding geweest om zowel hem als andere spraakmakende burgemeesters uit deze voormalige zelfstandige gemeente nog eens over het voetlicht te brengen. En voor het vervolg van de serie liggen al een kleine vijftig onderwerpen klaar om verfilmd te worden.