Nieuwe politieke partij: Helder!

NIEUW-VOSSEMEER/STEENBERGEN – De gemeente Steenbergen heeft er sinds vanavond officieel een nieuwe politieke partij bij: Helder! Oprichtster is de geboren en getogen Nieuw-Vossemeerse Claudia van Steenpaal.

Haar succesvolle ‘reddingsoperatie’ voor het behoud van de busverbinding tussen Nieuw-Vossemeer en Bergen op Zoom, was de directe aanleiding om politiek actief te worden. Een plan dat de afgelopen maanden werd versterkt door het debat over de vluchtelingenproblematiek in Steenbergen. Claudia verklaarde zich hierbij tegen de opvang van asielzoekers.

,,Vooral omdat we daar in Steenbergen naar mijn mening niet klaar voor zijn. Zolang voor onze eigen mensen alles niet goed is geregeld, moet je daar niet aan beginnen vind ik.’’ In de tien belangrijkste standpunten van Helder! komt het onderwerp niet voor en blijkt de nieuwe partij nergens tegen te zijn.

Verkiezingen 2018

,,Klopt. Wij willen alles zoveel mogelijk positief benaderen. Helder! is er bovendien vóór en door de burgers. Want het wordt wél de hoogste tijd dat er in Steenbergen beter naar de inwoners geluisterd gaat worden,’’ stelt de toekomstige lijsttrekker, die in Welbergenaar Henk de Groen ook al de nummer twee van de lijst heeft gevonden, waarmee Helder! In 2018 aan de gemeenteraadsverkiezingen wil gaan meedoen.

,,Uiteraard in de hoop om minstens één, maar hopelijk meer zetels te behalen. Dat verwachten we te kunnen bereiken door de komende jaren inloopavonden te gaan organiseren en het gesprek met de mensen aan te gaan.’’

Leefbaarheid in alle kernen waarborgen

Voorlopig vormen Van Steenpaal en De Groen, samen met Bianca Oosterwijk-Krebbekx, zelf ook het bestuur van de nieuwe partij, die vanavond bij café De Fles werd gepresenteerd. ,,We zijn nog op zoek naar bestuursleden,’’ aldus Claudia, die met Helder! onder meer wil streven naar meer ruimte voor burgerinitiatieven, waarborgen van de leefbaarheid van en behoud van basisonderwijs in alle kernen, lagere lokale lasten, verbetering van de (ouderen)zorg, geen verspilling van gemeenschapsgeld en volledige transparantie op de gemeentelijke website.

Vanavond gaat overigens ook de eigen website van de nieuwe partij ‘de lucht in’: www.heldersteenbergen.nl