Nieuwe partij kiest definitieve naam: Progressief Samen

STEENBERGEN –Initiatiefnemers Nadir Baali en Joop Stoeldraijer hebben deze zomer niet stilgezeten. Ten eerste hebben zij de definitieve naam gekozen voor de partij waarmee ze gaan deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022: Progressief Samen. De conceptnaam waar ze afgelopen juni mee naar buiten traden was Lokaal Progressief, maar na verschillende brainstormsessies is dat veranderd. Dat ‘Samen’ is namelijk van belang omdat de partij samen met inwoners wil optrekken om dingen voor elkaar te krijgen. Ook wordt de navelstreng met de PvdA doorgeknipt: ze doen dit op eigen kracht.

 “We hebben hier uiteraard over gesproken met het lokale bestuur van de PvdA en die zijn akkoord. Een combinatie van Progressief Samen en PvdA is moeilijk te realiseren. Bovendien willen we een zo breed mogelijke doelgroep aanspreken. Dus de PvdA zal niet meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Tot die tijd zijn Joop en ik natuurlijk nog de fractie PvdA in de huidige gemeenteraad”, vertelt Nadir Baali.

“Politieke ervaring niet noodzakelijk”

Hoewel er inmiddels een harde kern is van zo’n 15 mensen, is de nieuwe partij van harte op zoek naar “talentvolle kandidaten en enthousiaste leden”. “Het is zeker nog mogelijk om op een verkiesbare plek te komen op de kandidatenlijst. Er volgen dan kennismakingsgesprekken en een commissie beslist uiteindelijk wie er op de definitieve lijst zal komen. Daar is natuurlijk niet heel veel tijd meer voor, dus ik roep geïnteresseerde inwoners op om zich te melden. Politieke ervaring is niet nodig, de drive om de gemeente een stukje mooier te maken samen met onze inwoners is het belangrijkste.”

jstoeldraijer@home.nl of nadirbaali@hotmail.com/ 06-54640953

Foto: Joop Stoeldraijer en Nadir Baali zullen onder de naam Progressief Samen deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ze zijn nog wel op zoek naar meer leden en kandidaten.

Door: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant