Nieuwe lichting Spelenderwijs komt op

STEENBERGEN – Gisteravond was een spannende avond voor de kinderen die vanaf dit schooljaar meedoen met het project Spelenderwijs van muziekvereniging Volharding. In gemeenschapshuis ’t Cromwiel’  kregen zij hun instrument uitgereikt en werd hen op het hart gedrukt er toch vooral heel goed voor te zorgen. Het was een indrukwekkend moment voor de aspirant-muzikanten die niet konden wachten tot zij hun klarinet, dwarsfluit, trompet, hoorn, trommel en wat al niet meer zij, in ontvangst mochten nemen.

Voor het zover was, werden zij getrakteerd op een lekkermakend mini-concert van de kinderen die al wat langer deel uitmaken van de Spelenderwijs-orkesten op de basisscholen van Steenbergen en Welberg. Onder leiding van dirigente Ilja van Treijen gaven zij de nieuwelingen een voorproefje van wat zij over een jaartje allemaal zelf kunnen.

Effect

Negentien kinderen meldden zich dit jaar aan voor het Spelenderwijs orkest en daar is Volharding dik tevreden mee. “Het was toch even afwachten”, bekent Volharding-coryfee Claudia de Groen. “De afgelopen jaren was deelname gratis omdat we bij de start een subsidie kregen van onder meer het Oranje fonds. Dit jaar kost het de ouders 18 euro per maand en we konden van tevoren niet precies inschatten wat dat voor effect zou hebben.”

Graag voor over

Blijkbaar is de goede naam van het muziekproject in de afgelopen twee jaar dusdanig gevestigd dat ouders het er graag voor over hebben. “Negentien kinderen, keurig verdeeld over de verschillende scholen en instrumenten. Dat is een erg mooi resultaat”, aldus een tevreden De Groen. “Vroeger toen we nog alleen schoolbezoeken deden, leverde ons dat meestal slechts drie aanmeldingen op.”

Foto’s: Dasja Abresch©Steenbergse Courant