Nieuwe kleedkamers vv Steenbergen met confetti en champagne ingewijd

Ruim 7 jaar geleden werden de eerste plannen geboren. Afgelopen vrijdagavond 8 oktober was de officiële opening van de nieuwe kleedkamers van voetbalvereniging Steenbergen.
Wethouder van sportzaken Esther Prent en projectleider Rob Driessen van vv Steenbergen verrichtten de opening middels het doorknippen met een enorme schaar van een blauwwit lint waarna confetti in (uiteraard) dezelfde kleur en een glaasje champagne voor iedereen ervoor zorgde dat de opening een echte feestelijke aanblik kreeg.
Voorzitter Wim Roovers heette de vele belangstellenden welkom, stond even stil bij de lange geschiedenis die vooraf is gegaan aan de bouw van de kleedaccommodatie maar kon vooral melden dat hij en met hem de hele vereniging trots is op het schitterende eindresultaat.


Een eindresultaat dat in een kleine 7 maanden is gerealiseerd door hoofdaannemer Bouwbedrijf Verkaart en Totaalinstallateur Madri, beide uit Steenbergen.
“Maar we zijn vooral ook trots op de vele vrijwilligers van onze vereniging die met de genoemde aannemers op een uitstekende manier hebben samengewerkt en er mede voor hebben gezorgd dat de nieuwe kleedkamers zijn gerealiseerd”, zo sprak voorzitter Wim Roovers.

Alle kleedlokalen gesponsord


Na de officiële plichtplegingen kregen alle aanwezigen de gelegenheid om de nieuwe kleedlokalen te bezichtigen en kon iedereen met eigen ogen zien dat de 8 ruime nieuwe kleedlokalen er echt klasse uitzien.
Naast de kleedgebouwen zijn in het door het Steenbergse ontwerp en ingenieursbureau Kraak B.V. ontworpen gebouw ook een verzorgingsruime ondergebracht, een toiletgroep, enkele werkkasten en een technische ruimte.
Bijzonder is ook dat alle kleedkamers zijn gesponsord door 8 verschillende bedrijven waarvan de namen op een vermeld staan. De sponsorcommissie van de vereniging heeft zich daar de afgelopen maanden voor ingezet.

Nieuwste snufjes


En uiteraard zijn de kleedlokalen voorzien van de nieuwste technologische snufjes.
Om legionella te voorkomen spoelt het waterleidingsysteem automatisch door als een sproeikop drie dagen niet is gebruikt. De verlichting gaat pas aan zodra er iemand in de kleedkamers komt en gaat ook weer automatisch uit, hetgeen ook geldt voor het luchtbehandeling systeem. En uiteraard is het gebouw voorzien van zonnepanelen, 32 stuks in totaal.
De verzorgingsruimte zal multifunctioneel gebruikt gaan worden.
Naast de eigen verzorger van de vereniging zal Fysiotherapie Melief uit Steenbergen de ruimte enkele dagdelen per week gebruiken.

Kleedkamers direct in gebruik genomen


Een dag later, zaterdag 9 oktober, was meteen een drukke dag op het sportpark aan de Seringenlaan met vanaf half 9 tot vijf uur veel wedstrijden.
Alle voetballers van de bezoekende verenigingen en van de eigen vereniging mochten uiteraard direct gebruik maken van de nieuwe kleedgebouwen en deden dat met zichtbaar veel plezier. Daarbij waren de vele leuke reacties niet van de lucht.
“Zo’n mooie accommodatie zie je in deze omgeving nergens anders”, was een veel gehoorde opmerking.
Een mooi compliment voor alle mensen die een aandeel hebben gehad aan de realisatie van de nieuwbouw.

Foto’s: vrijdagavond is de nieuwe kleedaccommodatie van vv Steenbergen feestelijk in gebruik genomen.
Foto’s: Mark Koenraadt © 2021
[ door John Rommers ]

Beelden bij dit artikel