Nieuwe jeugdhofhouding steelt de sjoow in ’t Vosse-ol

NIEUW-VOSSEMEER – Ook voor alles voskes en vossinnekes is carnaval 2016 vanmiddag van start gegaan, met de eerste kindermiddag in de Vossenburcht, waarbij traditiegetrouw een nieuwe jeugdhofhouding werd gekozen. Jasmijn Weerdenburg mag het gezelschap dit jaar aanvoeren als prinseske, Roos Gravenstein is het narreke dat de sjoow gaat stelen, Romy Hoffers het kleine grotste boerinneke en Dani Habets assisteert de afscheid nemende Jan Keller als pliessiemanneke.

De bekendmaking van de nieuwe gevolgleden was de apotheose van een feestelijk programma, met als rode draad dat de deelnemertjes – samen met alle andere kinderen die de carnavalsmiddag bezochten – allerlei circusacts moesten instuderen.

Uiteindelijk werden die natuurlijk ook opgevoerd, want zo hoort dat als je de sjoow wilt stelen en dat is deze carnaval nadrukkelijk de bedoeling in ’t Vosse-ol. ,,Circus Renz zou gewoon nog hebben bestaan als ze hier naar nieuw talent hadden gezocht,’’ oordeelde Prins Ruud I, die als circusdirecteur met een goedkeurende blik naar alle acts had gekeken.

Zingen, dansen, hoelahoepen, goochelen, of zelfs het bouwen van een levende piramide; de voskes en vossinnekes draaiden er hun hand niet voor om, dus dat belooft wat voor de komende weken. 

Foto's John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl