Nieuwe initiatiefnemers voor kerk en klooster gezocht.

WELBERG – Nu de Centrale Zorg Groep afziet van de plannen om van de kerk en het klooster op de Welberg een horror-restaurant en escaperoom te maken, moeten de beide eigenaren weer op zoek naar een nieuwe invulling van de panden. Hans van Trier, eigenaar van de voormalige Corneliuskerk, betreurt het afhaken van de zorginstantie: “Erg jammer want het idee had prima op deze locatie gepast.”

Over interesse voor het pand heeft Van Trier niet te klagen. “Ik krijg de gekste ideeën voorgelegd, maar het blijft vaak steken op de financiering. Er is geen bank die een kerk financiert, hoe goed doortimmert een plan ook is. Dat betekent dat het met 100% eigen vermogen opgebracht moet worden en dat is voor de meesten die zich bij mij melden een brug te ver.”

De Heense eigenaar zegt geenszins met het gebouw in de maag te zitten. “Mijn werk is transportbanden verkopen, geen kerken. Ik heb geen haast en ben er ook niet actief mee bezig, het ei van Columbus dient zich echt wel een keer aan.”

Woningstichting Stadlander laat desgevraagd weten zich nog te beraden over de toekomst van het voormalige klooster. “Mogelijk wordt het pand verkocht maar dat moet nog nader  bekeken worden,” aldus Annemieke Weijts, woordvoerder namens Stadlander.

Foto: Niek Perdaems