Nieuwe gemeenteraad bezoekt kernen van de gemeente

STEENBERGEN – De gemeenteraadsleden van Steenbergen bezoekt op de zaterdagen 1 september en 13 oktober de kernen van de gemeente. Eerst komen Steenbergen, Welberg en Kruisland aan de beurt. In oktober is het de beurt aan Nieuw-Vossemeer, De Heen en Dinteloord.

Het is de tweede maal dat een dergelijk kernenbezoek plaatsvindt. Tenminste als de verkiezingstoer buiten beschouwing wordt gelaten. De bezoeken worden georganiseerd in samenwerking met de stadsraad en de diverse dorpsraden. Het is de bedoeling dat bewoners die zaken naar voren willen brengen of gewoon belangstelling hebben voor zaken op politiek vlak aanschuiven tijdens deze bezoeken. Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig.

“Door op kernbezoek te gaan wil de gemeenteraad de drempel voor bewoners nog verder verlagen om hun mening te geven en met de raadsleden in gesprek te gaan. Door de gesprekken op locatie te organiseren krijgen de raadsleden direct te horen en te zien wat de kansen of knelpunten zijn en wat er beter kan”, zo laat raadsgriffier Lenneke van de Meer namens de gemeenteraad weten.
Zaterdag 1 september zijn belangstellenden welkom tussen 10:00 en 11:30 uur in De Watertoren, Nassaulaan 55 in Steenbergen. Tussen 12:30 uur en 14:00 uur zijn de raadsleden in Stella Maris, Kapelaan Kockstraat 91 op de Welberg en tussen 14:30 uur en 16:00 uur worden belangstellenden uitgenodigd om naar Siemburg te komen aan de Graaf Engelbrechtstraat 14 in Kruisland.
Het programma voor Nieuw-Vossemeer, De Heen en Dinteloord wordt later bekend gemaakt.