Nieuwe gele truidragers op vooravond tropische tour

STEENBERGEN – Wessel Testers (12) en Floor Heshof (13) hebben dankzij hun behendigheid op de fiets de leiding genomen in de individuele klassementen van de Kleine Tour. Zij namen aan de vooravond van een paar tropische tourdagen de gele truien dan ook over van respectievelijk Ryco Krebbekx en Evi Jongenelen.

Klik hier voor het fotoalbum van dag 3, kleine tour 2013

Ryco kwam vanmorgen bij het ‘kegeltjesrijden’ ten val en zakte zodoende naar de tiende plaats in het klassement. Evi behaalde weliswaar de tweede plaats bij de behendigheidswedstrijd, maar dat bleek niet voldoende om het geel te behouden.

Floor Heshof verdedigt morgenavond bij de tijdrit in de binnenstad een voorsprong van 24 punten op Evi en 31 punten op Sanne Jongenelen, die bij de behendigheidsrit als vierde eindigde. De nummer vier van het individueel klassement bij de meisjes staat vooralsnog 85 punten achter.

95 plaatsen gestegen
In het algemeen klassement van de jongens bedraagt het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 5 slechts 36 (straf)punten. Melroy Krebbekx en Lars Heshof bezetten op dit moment de tweede en de derde plaats in de rangschikking.
De witte truien, voor de grootste stijgers in het algemeen klassement, werden vanavond uitgereikt aan Kristan van Renssen en Michelle Vergouwen. Kristan maakte een sprong van maar liefst 95 plaatsen, Michelle schoof 47 plaatsen naar voren.
De blauwe truien, voor de meest gemiddelde prestatie, gingen naar Xam Hage bij de jongens en Evy Bouman bij de meisjes.

Petjes op, extra drinkpauzes en goed insmeren
Het bestuur van de stichting Kleine Tour en de ploegleiders gaan zich vanavond nader beraden op de tropische temperaturen van morgen en vrijdag. ,,Dat vraagt uiteraard onze speciale aandacht,’’ stelt voorzitter Wim Roovers, uiterst tevreden over het verloop van de jeugdronde tot nu toe. ,,Ik zie alleen maar blije gezichten en dat moet natuurlijk ook de komende dagen zo blijven. We denken aan het instellen van extra drinkpauzes onderweg en gaan waarschijnlijk adviseren dat de kinderen petjes moeten dragen en zich goed insmeren, om niet te verbranden. We moeten ook nog even kijken hoe we de warmte te lijf gaan bij de disco van vrijdagavond. Het loopt allemaal op rolletjes en dat willen we graag zo houden.’’

Op een paar schaafwonden na valt het gelukkig met de valpartijen en de blessures ook allemaal heel erg mee. Net als gisteren hoefde de zwarte trui daarom niet uitgereikt te worden.

Uitslagen

Uitslag behendigheidsrit jongens:
1. Wessel Testers, 2. Romano van Bers, 3. Kristan van Renssen, 4. Chris v.d. Berg, 5. Lars Heshof, 6. Melroy Krebbekx, 7. Thijs Zantboer, 8. Rick van Merode, 9. Robin van Kaam, 10. Twan Uitdewilligen.

Uitslag behendigheidsrit meisjes:
1. Floor Heshof, 2. Evi Jongenelen, 3. Ida Zantboer, 4. Sanne Jongenelen, 5. Annika Spijker, 6. Ilke van Oers, 7. Dagmar van Renssen, 8. Merel Keller, 9. Lotte Heshof, 10. Michelle Vergouwen.

Algemeen klassement jongens:
1. Wessel Testers, 2. Melroy Krebbekx, 3. Lars Heshof, 4. Rick van Merode, 5. Chris v.d. Berg, 6. Romano van Bers, 7. Mathijs de Kok, 8. Thijs Zantboer, 9. Gianni Pavone, 10. Ryco Krebbekx.

Algemeen klassement meisjes:
1. Floor Heshof, 2. Evi Jongenelen, 3. Sanne Jongenelen, 4. Annika Spijker, 5. Ida Zantboer, 6. Dagmar van Renssen, 7. Ilke van Oers, 8. Merel Keller, 9. Lotte Heshof, 10. Chemene Langenberg.

Dagploegenklassement behendigheidsrit jongens:
1. P.S. Couriers, 2. Fujicolor, 3. Rabobank Het Markiezaat.

Dagploegenklassement behendigheidsrit meisjes:
1. Auto Kar, 2. Sportshop Heshof, 3. Jumbo supermarkt Steenbergen.

Algemeen ploegenklassement jongens:
1. Fujicolor, 2. P.S. Couriers, 3. Rabobank Het Markiezaat.

Algemeen ploegenklassement meisjes:
1. Auto Kar, 2. Sportshop Heshof, 3. Jumbo supermarkt Steenbergen.

Dagklassement etapperijden jongens:
1. Jolanda’s Pedicure Salon, 2. Rabobank Het Markiezaat, 3. Van Gils Autoschade.

Dagklassement etapperijden meisjes:
1. Sportshop Heshof, 2. Leys, 3. Danscentrum Theo van Meer.

Algemeen klassement etapperijden jongens:
1. Jolanda’s Pedicure Salon, 2. Rabobank Het Markiezaat, 3. Café-zaal De Joosse.

Algemeen klassement etapperijden meisjes:
1. Sportshop Heshof, 2. Leys, 3. Verkaart Bouwbedrijf.
  

Klik hier voor het fotoalbum van dag 3, kleine tour 2013