Nieuwe familiekamer centraal tijdens Open Dag uitvaartzorg Nuiten Groffen

STEENBERGEN – Aanstaande zondag – 21 mei – verwelkomen Anita Nuiten en Mieke Oolders van uitvaartzorg Nuiten Groffen graag belangstellenden tijdens het open huis dat zij houden. Dit vanwege de nieuwe familiekamer die in het praktijkdeel naast de woning aan de Seringenlaan 168 is gerealiseerd.

Voorheen maakten zij gebruik van een afscheidskamer in het toenmalige gebouw van de Lindenburgh. Door de sloop van het verpleeghuis verdween ook deze voorziening.

In het praktijkdeel van de woning aan de Seringenlaan, waar Anita Nuiten is gaan wonen, is nu een sfeervolle familiekamer gemaakt. De familiekamer is een huiselijk ingerichte kamer waar een overledene wordt opgebaard. De familie kan ieder moment bij hun dierbare zijn, hoe lang ze dat ook willen. Zij bepalen zelf hun bezoekmomenten omdat ze een eigen sleutel krijgen van de ruimte krijgen, waar ze alle privacy hebben.

“Wij merken dat er steeds meer behoefte is aan afscheid nemen in een persoonlijke omgeving, zoals bijvoorbeeld thuis. Maar als dit niet kan, is een familiekamer een heel goed alternatief met veel privacy” vertelt Anita Nuiten. “Plaats gerust foto’s, schilderijen of bloemen, en speel je eigen muziek, maak het eigen” vult Mieke Oolders aan.

Uitnodiging

De familiekamer is voorzien van alle gemakken met comfortabele stoelen, een geluidsinstallatie en wifi. Er is een keukentje voor koffie, thee en frisdrank. De familiekamer heeft een eigen voordeur aan de Oudlandsestraat, een entree met zithoek en een eigen verzorgruimte. Als familie mee wil helpen met de laatste verzorging is dat allemaal mogelijk.

Anita Nuiten en Mieke Oolders: “Wie meer weten over de familiekamer of een kijkje wil komen nemen is dit weekeinde van harte welkom tijdens de Open Dag op zondag 21 mei tussen 11.00 en 15.00 uur. Wij verwelkomen onze bezoekers met koffie en iets lekkers en geven graag een rondleiding”.