Nieuwe cursus Valpreventie van start

STEENBERGEN – Voor de zesde maal op rij gaat de cursus Valpreventie van start. De eerste uit een serie van zes bijeenkomsten is op vrijdagochtend 18 mei aanstaande. De cursus wordt gegeven bij Havermans Paramedisch Centrum tussen 9:30 en 11:30 uur.

Onder leiding van twee vakdocenten worden tijdens de cursus tal van praktische oefeningen gedaan die gericht zijn op het versterken van de benen, het bevorderen van de fitheid, het opstaan uit stoel en bed en balansoefeningen. Daarnaast krijgen de deelnemers handige tips en trucs aangereikt om vallen te voorkomen en zeker zo belangrijk ze leren hoe ze het beste kunnen opstaan na een val.

Volgens de SWOS zijn de vorige edities van deze cursus door de deelnemers met een dikke 8 gewaardeerd. Zij voelden zich fitter en zekerder met het lopen, bewegen en fietsen. Veel van de cursisten kiezen er na afloop voor om door te stromen naar andere beweegactiviteiten die door de SWOS worden georganiseerd. Ze willen hun spieren graag blijven trainen en hun conditie op peil houden.
De cursus wordt gegeven door Fia Traets – geriatrie fysiotherapeute – en door Conny Huijsmans, docent valpreventie en veiligheidsadviseur.
Voor opgave of informatie kan worden gebeld naar Stichting Welzijn Ouderen (SWOS). Tonnie Joxhorst is de contactpersoon. Het telefoonnummer is (0167) 54 11 37.