Nieuwe cursus EHBO van start

NIEUW-VOSSEMEER – Eind oktober start EHBO-vereniging Nieuw-Vossemeer met een nieuwe cursus Eerste Hulp Bij Ongelukken. Daarin leren de cursisten hoe ze moeten handelen wanneer zich een ongeluk voordoet. De lessen worden gegeven in De Vossenburcht door een kaderinstructeur Eerste Hulpverlening.

De cursus bestaat uit 12 lesavonden die op donderdagavonden tussen 20:00 en 22:00 uur worden gegeven. Na deze lesavonden is er een examenavond.
Kosten van de cursus bedragen 110 euro, dus nog geen tientje per avond, terwijl in dit bedrag het cursusboek (27,50 euro) is inbegrepen. Dat geldt ook voor de reanimatie met de AED, de verbandleer, het oefenmateriaal en het examengeld (49,50). Overigens meldt de EHBO-vereniging dat de meeste ziektekostenverzekeringen een vergoeding geven voor het volgen van een EHBO-cursus. Het advies is dan ook om hiervoor bij de eigen ziektekostenverzekering te informeren.

Aanmelden

Wie belangstelling heeft en 15 jaar of ouder is (ten tijde van de examendatum in februari 2019) kan zich tot uiterlijk 31 augustus aanmelden. Dit kan bij Marianne Jogchems, Lijsterbeslaan 10 te Nieuw-Vossemeer, telefoon (0167) 502830, emailadres: m.jogchems@zonnet.nl. Het advies is om niet lang te wachten met opgave, want er is slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers.