Nieuwe coverband ‘Messy Words’ debuteert ‘Keuninklijk’

STEENBERGEN – ‘Messy Words’ is de naam van de band die de muziekliefhebbers van Steenbergen in de gaten moeten houden. Volgende week vrijdag 15 november treedt de vierkoppige covergroep voor het eerst, maar zeker niet voor het laatst, op. Het muzikale viertal barst van talent, kennis van zaken, zin en ambitie; de belangrijkste voorwaarden voor een beloftevolle carrière. Het debuut van ‘Messy Words’ vindt plaats bij Grand Café ‘de Keuning’ aan de Wouwsestraat 65 in Steenbergen.

Het viertal wordt gevormd door slagwerker Max Romme (16), bassist Tijn Moerkerken (13), zangeres en toetsenist Doris Kroon (16) en gitarist Willem de Groen (17). Willem en Doris probeerden eerder al een band op te richten, maar die poging strandde. De muzikale marathon van muziekvereniging Volharding eerder dit jaar was voor hen aanleiding om  het nog eens te proberen. Max en Tijn sloten aan en na de zomervakantie werd begonnen met de repetities.

WhatsApp-bomben

“Dat was leuk, maar we merkten dat we behoefte hadden aan een doel om naartoe te werken,” vertelt Willem. De meubelmaker in opleiding werkt buitenschools bij De Keuning dus dat leek hem een goede plek om de tournee in wording te beginnen. Zijn werkgever kon zich daar gelukkig ook in vinden en zodoende is ‘the stage theirs’ op vrijdag 15 november van 21.00 tot 22.00 uur. Doris: “Onze moeders zijn echt iedereen aan het ‘WhatsApp-bomben’ en zelf doen we veel op Insta (messywordsmusic) en hebben we postertjes gemaakt. Echt spannend hoeveel mensen er komen.”

Eigen twist

Het criterium waarop een nummer toegevoegd wordt aan de play-list van de band  is simpel volgens Max: “Wij moeten het leuk vinden.” Zodoende brengt het kwartet een gevarieerd aanbod van country tot pop en van love ballads tot rock, uitgesmeerd over grofweg de afgelopen dertig jaar muziekgeschiedenis. Amy Winehouse, Maroon 5, Anouk, Suzan en Freek, Guus Meeuwis, Bruno Mars, ze komen allemaal voorbij en dus is er voor ieder wat wils. “We geven wel een eigen twist aan de originele nummers,” voegt leadzangeres Doris toe. “Het liedje is leidend, maar we maken er wel ons eigen ding van.”

Messy hair

De naam ‘Messy Words’ is ontstaan tijdens een collectieve ‘bad hair-day’. Willem legt uit: “We zaten bij Doris thuis te verzinnen over een naam. Haar moeder keek rond en zei ‘Jullie kunnen jezelf wel ‘Messy Hair’ noemen’. We vonden dat een leuke naam, maar het zou betekenen dat we altijd op zouden moeten treden met warrig haar. Dat ging ons te ver en dus hebben we er uiteindelijk ‘Messy Words’ van gemaakt.”

Feestje maken

Vooralsnog zijn de gezamenlijke moeders de keiharde groupies van de band, maar na volgende week vrijdag hoopt het viertal een club vol nieuwe fans toe te mogen voegen. Mocht de band vliegend uit de startblokken komen, dan nog blijven opleiding en werk op de eerste plaats staan. “Later, als we meer tijd hebben, willen we met eigen nummers komen,” aldus Doris. “Daar hebben we nu gewoon de tijd nog niet voor. We willen een feestje maken en plezier hebben.” “Maar we willen wel goed zijn,” voegt Tijn stellig toe.

Wie over een paar jaar wil kunnen zeggen bij het eerste optreden van de gevierde en mega-beroemde popgroep ‘Messy Words’ te zijn geweest, moet op vrijdag 15 november van 21.00 tot 22.00 uur bij grand-café ‘de Keuning’ zijn geweest. De toegang is gratis.

Instagram: messywordsmusic

Van links naar rechts: Tijn Moerkerken, Willem de Groen, Doris Kroon en Max Romme. Samen vormen zij de bezetting van de nieuwe coverband Messy Words.

Door: Dasja Abresch