Nieuwe collectie haakwerken ten behoeve van stichting BlinkNow

STEENBERGEN – Wanneer al het haakwerk van Nicole Bruynseels uitgerold zou worden over de aardbol, dan is het niet ondenkbaar dat de draad inmiddels reikt tot aan Nepal. Daar zou hij dan in het plaatsje Kopila Valley opgepakt worden door Maggie Doyne; de vrouw achter de stichting BlinkNow waar Nicole zich inmiddels al anderhalf jaar de blaren voor op de vingers haakt. Negenhonderd bloemen en harten maakte én verkocht de Steenbergse voor dit goede doel en nu is het tijd voor een nieuwe collectie. Op zaterdag 8 juli is Bruynseels tijdens de rommelmarkt in het centrum van Steenbergen te vinden in de Grote Kerkstraat waar zij haar nieuwe ontwerpen aan het publiek presenteert.

Het verhaal is inmiddels welbekend: De uitzending waarin Floortje Dessing  op bezoek gaat in het weeshuis van Maggie Doyne, raakte Nicole Bruynseels dusdanig in het hart dat zij besluit zelf in actie te komen. Als fervent haakster begint zij voorzichtig met de verkoop van harten en bloemen naar eigen ontwerp. Het initiatief valt in vruchtbare Steenbergse bodem. Al bijna 5000 dollar is overgemaakt naar de stichting BlinkNow. Daar kwam onlangs nog een bijzonder gulle gift van 3250 euro bij van de Kiwanis Club.

Uiltjes-sleutelhanger

Nicole heeft echter nog lang niet het idee dat haar bron opdroogt. “Ik heb lang gedacht: ‘zo die mensen hebben nu een bloem of een hart gekocht, die zijn klaar met mijn haakwerk’. Steeds vaker kreeg ik echter de vraag of ik nog iets nieuws had, want dat zou men dan graag weer willen kopen. Dus ben ik maar eens gaan kijken waarmee ik de collectie uit kan breiden.”

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan want haar ontwerpen komen veelal niet kant-en-klaar uit een boekje. “Ik vogel het allemaal uit aan de hand van foto’s en plaatjes. Ik blijf net zolang proberen tot het helemaal goed is.” Het resultaat is een uitgebreide nieuwe collectie waarmee Nicole het zomerseizoen in gaat. De uiltjes-sleutelhanger als opvolger van de bloemen en harten gaan volgens haar (met een vette knipoog) “de markt veroveren”. “De uil is een symbool van wijsheid, een verwijzing naar de school in Kopila Valley die er ook is gekomen dankzij BlinkNow.”

Beetje sacherijnig

Nicole vindt het nog altijd leuk om te haken. “Sterker nog, ik merk dat ik een beetje sacherijnig word wanneer ik een paar dagen niet productief ben geweest. Anderzijds merk ik ook dat ik de uitdaging van het nieuwe product nodig heb.”

De Steenbergse nodigt iedereen met een onvervulde haakwens dan ook uit om zich bij haar te melden. “Ik vind het leuk om nieuwe ontwerpen te verzinnen en uit te werken.” Zelf experimenteerde zij zich het afgelopen jaar een slag in de rondte. Met als resultaat onder meer een Volkswagen-busje (“nog niet helemaal naar mijn zin”), deurstoppers, knuffels, naamvlaggen en een verjaardagstaart. Allemaal te zien tijdens de rommelmarkt van 8 juli.

Oprecht blij

Gedurende het proces houdt Bruynseels het doel scherp voor ogen: zoveel mogelijk geld ophalen voor de stichting BlinkNow van Maggie Doyne. “Men is daar zo oprecht blij en dankbaar met alles wat er voor hen gedaan wordt. Op ieder bericht op Facebook volgt een reactie, voor iedere geschonken euro komt een bedankje.”

Wie een bestelling wil plaatsen of een vraag heeft, kan een berichtje doen via Facebook, bellen met (0167) 566265 of mobiel (06) 13806688. Mailen kan ook: arco.akkermans@ziggo.nl .

Een berg haakwerk produceerde Nicole Bruynseels inmiddels en het eind is nog niet in zicht. Met onverminderde creativiteit en ambitie gaat zij verder voor het goede doel. Zoontje Abel is daarbij een enorme hulp.

Door Dasja Abresch ©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl