Nieuwe brug aan de Kapelaan Kockstraat donderdag geopend

WELBERG – Aanstaande donderdag opent wethouder Wilma Baartmans om 13:30 uur de nieuwe brug die de Kapelaan Kockstraat met het ‘Hart van Welberg’ verbindt. Vanaf dat moment kunnen onder meer de fietsers en voetgangers van en naar de Pius X-school er gebruik van maken.

De brug is in een achttal weken gerealiseerd. In mei startte aannemer Damsteegt uit Meerkerk met de bouw en beloofde na twee weken voorbereiding dat de brug met een zestal weken geplaatst zou zijn. De brug is grotendeels prefab in Meerkerk gebouwd. Ook de landhoofden waarop de brug rust zijn in de fabriek klaargemaakt.
Tegen de aanleg van de brug is door omwonenden tevergeefs bezwaar gemaakt bij gemeente en Raad van State. Zij vrezen aantasting van hun woongenot. Uiteindelijk besliste de rechter dat de brug er mocht komen omdat deze een bijdrage zou leveren aan de verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers. De brug is tevens een ontsluiting van het nieuwe wijkje dat op het voormalige voetbalveld van sc Welberg achter gemeenschapshuis De Vaert wordt gerealiseerd.

[ door Peter Vermeulen © Steenbergse Courant | KijkopSteenbergen.nl ]