Nieuwe brede school bijna klaar voor gebruik

STEENBERGEN – Vele honderden kinderen en ouders hebben inmiddels een rondleiding gehad door de nieuwe brede school op Buiten de Veste, waar basisschool Maria Regina, Zo/Toerdeloo Kinderopvang, peuterspeelzaal Nijntje en slagwerkschool Brok binnenkort hun intrek nemen.

Het gebouw, naast het gemeentehuis, is zowel van binnen als buiten nagenoeg gereed. De puntjes moeten hier en daar nog wel op de i worden gezet, maar dat gaat volgens de toekomstige gebruikers helemaal goed komen in de resterende tijd tot de verhuizing.

Met name het meubilair ontbreekt op dit moment nog, maar dat is uiteraard allemaal besteld en wordt de komende weken geleverd.

De kinderen en hun ouders, die massaal gehoor gaven aan de uitnodiging om alvast een kijkje te nemen in de brede school, keken hun ogen uit. Dat begon al bij de ontvangst in de indrukwekkende  aula/gymzaal, maar ook de lokalen konden eenieders goedkeuring wegdragen.

Het zal desondanks best even wennen worden en directeur Eric Graafmans van Maria Regina verwacht eerlijk gezegd ook wel dat het afscheid van de oude school met zijn ‘pratende’ en kenmerkende torentje, vrijdag 28 februari, met de nodige emoties gepaard zal gaan.

De twee dagen daarvoor zijn de leerlingen vrij in verband met de verhuizing. Na de carnavalsvakantie, op maandag 10 maart, beginnen de lessen in de nieuwe vestiging. Ook de peuterspeelzaal, die nu nog haar onderkomen heeft in Jacinta aan de Ram van Hagedoornstraat, gaat dan van start in de nieuwbouw, hetzelfde geldt voor de buitenschoolse opvang van Zo/Toerdeloo. De kinderopvangorganisatie begint op 17 maart vervolgens met twee nieuwe groepen in de brede school, voor kinderen van 0 tot 2 en van 2 tot 4 jaar.

De officiële opening van de brede school en een open dag voor iedereen volgen in april.