Nieuwe Bravis moet voor iedereen bereikbaar zijn

STEENBERGEN –Wanneer er in de toekomst een nieuw Bravis-ziekenhuis wordt gebouwd, moet dit vanuit alle kernen van de gemeente Steenbergen goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. De Volkspartij en het CDA dienden een voorstel met deze strekking in tijdens de behandeling van de Begroting 2022 en kregen er de rest van de gemeenteraad in mee.

Ook het college omarmde de motie. “Het is vooral een morele oproep,” aldus verantwoordelijk wethouder Wilma Baartmans in reactie op het voorstel. “We kunnen er op dit moment nog geen praktische invulling aan geven, want de bouw van het ziekenhuis laat nog jaren op zich wachten. Wat we wel kunnen, is ankerpunten aangeven bij de gedeputeerde. En vragen of hij deze bij een nieuwe aanbesteding mee wil nemen als prestatieafspraak.” Een prima idee volgens Jeroen Weerdenburg van het CDA. “We willen ervoor waken dat we na de bouw te horen krijgen: Had u er maar eerder mee gekomen, nu bent u te laat. Laten we er met elkaar voor zorgen dat het nieuwe Bravis voor ons allen te bereiken is.”

In de ledeneditie van Steenbergse Courant van deze vrijdag 12 november staat hierover een uitgebreid artikel met meer informatie.
Word nu lid en ontvang deze editie alsnog!