Nieuwbouwproject Spiegelvloot in Dinteloord

DINTELOORD – Met een glaasje champagne vierden wethouder Petra Lepolder en directeur Gerard van Beek van Zwaluwe Bouw gistermiddag de ondertekening van een overeenkomst die voorziet in de bouw van achtentwintig woningen aan de Oostgroeneweg in Dinteloord. Het project draagt de naam Spiegelvloot en krijgt straatnamen zoals Galjoen, Barkas en Pinas. Dat zijn scheepsnamen uit de zestiende en zeventiende eeuw.

Meerdere starters- en levensloopbestendige woningen zullen de komende jaren gebouwd worden op het grotendeels braakliggende terrein van het voormalige sportpark tussen de Oostgroeneweg en de Witte de Withstraat. Van de nieuwe huizen zullen er tien door Woningstichting Dinteloord (WSD) worden aangekocht. Op de overige kavels zullen koopwoningen verrijzen, met een verkoopprijs vanaf 174.000 euro.

Naar verwachting zullen de eerste woningen al in maart van dit jaar te koop worden aangeboden. ,,Als de verkoop vlot verloopt, zullen de eerste woningen in het voorjaar van 2017 gerealiseerd zijn,’’ aldus Gerard van Beek, die evenals wethouder Lepolder hoopt dat het nieuwbouwplan voor een stimulans op de woningmarkt gaat zorgen.

Met datzelfde doel voor ogen, gaven de gemeente Steenbergen, projectontwikkelaar ZeeBra Bouw en Breure&Breure Makelaardij eind vorig jaar de aftrap voor het project ‘Samen Bouwen’, waarmee zij om te beginnen drie kavels aan de Oostgroeneweg proberen te verkopen.